10 redenen om nu nog een last minute naar de Canarische Eilanden te boeken

1. Omdat het weer altijd goed is

De temperaturen op de Canarische Eilanden dalen zelden onder de 20 graden, dus je kunt eigenlijk altijd wel goed weer verwachten tijdens je last minute vakantie.

De temperatuur is het hoogst (ongeveer 30 graden Celsius) tijdens de zomermaanden en dit is wanneer de meeste toeristen de eilanden bezoeken.

Voor mij is het voor en najaar, met zijn milde weer en minder drukte, gewoon perfect. De temperaturen liggen dan gemiddeld rond de 25 graden overdag.

winterzonvakantie

2. Omdat er zoveel is om uit te kiezen

Veel mensen denken dat de Canarische eilanden uit ‘slechts’ drie of vier eilanden bestaan, maar het zijn er maar liefst zeven!

Natuurlijk zijn er de bekende Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife, maar er zijn ook de kleinere: Fuerteventura, El Hierro, La Gomerra en La Palma. Genoeg om uit te kiezen!


3. Omdat de eilanden zo divers zijn

Van het bruisende Gran Canaria tot het prachtige Fuerteventura, het verbazingwekkende landschap van Tenerife en het maanlandschap van Lanzarote: de eilanden zijn erg divers.

Dit is waarschijnlijk de reden waarom veel mensen de canarische eilanden als herfstvakantie bestemming kiezen.

Strand Playa del Aguila Gran Canaria

4. Omdat de stranden zo verschillend zijn

Een van de dingen waar mensen het meest van houden op de Canarische eilanden is het feit dat de aard ervan zo divers is.

Je zult niet alleen prachtige witte zandstranden vinden om aan je kleurtje te werken, maar er zijn ook bijzondere zwarte lavastranden!

5. Omdat de natuur overweldigend is

Je zou het misschien niet verwachten, maar verschillende eilanden bieden je zelfs tal van mogelijkheden om te wandelen en mountainbiken.

Dus als je een beetje een avonturier bent, zul je je zeker niet vervelen tijdens een oktober vakantie op de Canarische eilanden.

6. Omdat het een geweldige bestemming is om te surfen

Bekend als het ‘Hawaii van Europa’, zijn velen verbaasd over het onbeperkte aantal ongelooflijke surfstranden voor beginners die de Canarische eilanden bieden.

Van beginnersvriendelijke golven die perfect zijn om te leren, tot hogere golven voor gevorderden. De beste eilanden zijn Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en Tenerife, om te surfen op hun geweldige stranden.

7. Omdat het een betaalbare last minute bestemming is

Het is misschien niet de goedkoopste vakantiebestemming in Europa, maar een bezoek aan de Canarische eilanden is nog redelijk betaalbaar.

De eilanden zijn een beetje duurder vanwege het toeristische karakter, maar het is absoluut niet zoals Ibiza tijdens het hoogseizoen. Vooral een weekje last minute is goed betaalbaar.

8. Omdat er voor eenieder wel een eiland te vinden is

Welk eiland je het leukst vindt, hangt niet in de laatste plaats af van hoe je je Canarische eilanden last minute vakantie wilt doorbrengen.

Tenerife is niet alleen qua oppervlakte het grootste, maar ook de thuisbasis van de 3.718 meter hoge Pico del Teide, de hoogste berg in Spanje, en is de allrounder van de archipel.

Het eiland is geschikt voor een pure strandvakantie, maar ook voor een mix van zwemmen, sporten en excursies in de hoofdstad van het eiland, Santa Cruz de Tenerife.

Gran Canaria is ook een absoluut zonne-eiland in de herfst en de winter en is daarom vooral populair bij strand vakantiegangers.

De wolkenformaties rond de Pico de las Nieves in het midden van het eiland bieden afwisseling in de anders bijna altijd blauwe lucht.

Lanzarote verwelkomt je met stranden van licht en zwart zand met de vulkanische maanlandschappen van het Timanfaya National Park en de werken van de eilandkunstenaar César Manrique, die overal op het eiland kunnen worden bewonderd.

De drie kleinere eilanden La Palma, La Gomera en El Hierro bieden daarentegen uitgebreide mogelijkheden voor natuurliefhebbers, en mensen die op zoek zijn naar rust tijdens hun vakantie.

9. Omdat kinderen zich prima vermaken

Wanneer komen we terug? Dat is wat je kinderen je zullen vragen zodra je de Canarische Eilanden verlaat.

Omdat ze niet kunt wachten om de dolfijnen weer te zien, om opnieuw op kamelen te rijden, of om van de gigantische glijbanen naar beneden te glijden, om de Garajonay-jungle te verkennen of om een echte vulkaan te zien.

En weet je wat het beste is?

Dat jezelf ook graag terug wilt komen om te genieten van de zon en de lange stranddagen, wat bijna het hele jaar door op de Canarische eilanden mogelijk is.

Met een gemiddelde jaartemperatuur van 22 graden Celsius, de stranden en een ongelooflijke diversiteit aan landschappen, zijn de Canarische eilanden altijd een populaire bestemming.

Vakantie Fuerteventura 4

10. Omdat je hier een geweldige vakantie zult hebben.

De Canarische Eilanden zijn de eilanden van de eeuwige lente. Zonovergoten, het hele jaar door, met romantische kustlijnen, charmante dorpjes, fijne zandstranden en unieke vulkanische landschappen dit maken de Canarische eilanden een echte toeristische magneet.

Niet voor niets komen hier elk jaar miljoenen toeristen naar toe!

De Spaanse eilanden voor de noordwestkust van Afrika zijn meer gewild dan ooit.

Geen wonder, want meer dan 300 zonnige dagen per jaar en hun prachtige zandstranden staan ​​garant voor een perfecte ontspannen vakantie.

Of het nu gaat om langdurige vakantiegangers, of vakantiegangers die een weekje in oktober boeken, rustzoekers, cultuurliefhebbers, actieve reizigers en avonturiers – op de Canarische eilanden voelt iedereen zich comfortabel.

Bron: https://www.corendon.nl/lastminutes/spanje/canarische-eilanden