5 redenen om in het najaar naar de Canarische Eilanden te gaan

Wanneer je van luieren op het strand houdt, wandelen in natuurreservaten of wil genieten van vulkanische landschappen.

Dan zijn de belangrijkste Canarische Eilanden – La Gomera, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, Gran Canaria en Tenerife – de voornaamste plaatsen om op je bucking list te hebben staan.

Hieronder lees je de 5 belangrijkste redenen om in het najaar naar de Canarische Eilanden te gaan en waarom je hier voor zou kiezen.

Elk eiland heeft zijn eigen aantrekkelijkheid. Wie op zoek is om in het najaar naar de Canarische Eilanden te gaan, moet dit artikel verder lezen. De verschillende eilanden beogen allerhande doelgroepen.

Om je keuze te helpen bepalen wat je in feite zoekt, kan je hier een eerste schifting maken:

  • Tenerife: voor mensen die houden van het nachtleven
  • Gran Canaria: het paradijs voor wandelaars
  • Lanzarote: ideaal voor gezinnen met kinderen
  • Fuerteventura: het mekka van surfers
  • La Gomera: genieten van authenthieke Canarische gerechten
  • La Palma: het snorkelparadijs bij uitstek

Tip 1: Het klimaat kan moeilijk worden overtroffen

Met haast 365 dagen zon per jaar is het moeilijk om het weer op de Canarische eilanden te overtreffen. De toepasselijke naam van het eiland Tenerife – het eiland van de eeuwige lente – illustreert dit.

Temperaturen het hele jaar door boven de 20 graden en verkoelende passaatwinden zorgen voor een aangenaam klimaat. Die wind, afkomstig van de westelijke Sahara, zorgt uiteindelijk dat de Canarische Eilanden een paradijs zijn voor wind- en kitesurfers.

Tip 2: Levensstandaard is niet zo duur

De levensstandaard op de Canarische Eilanden is minstens 40 procent goedkoper dan op het Europese vasteland. Vergeleken met de prijzen in Nederland en België zijn de restaurant tarieven bijna de helft beterkoop.

De huurprijzen van appartementen of studio’s liggen in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ibiza ook een stuk lager voor wie een langer verblijf wil plannen.

Een appartement met één slaapkamer in het centrum betaal je plus minus 450 euro per maand. De uitstekende lokale Spaanse wijnen zijn goedkoper dan een biertje.

Tip 3: Het adembenemend landschap als decor

Het is moeilijk om de achtergronden van de Canarische Eilanden te omschrijven zonder het woord betoverend in de mond te nemen.

Van de lava velden van Tenerife tot de oude laurierbossen van La Gomera. De Canarische Eilanden bieden bij elke bocht imposante Instagram foto’s op. Gran Canaria is voor 43 procent uitgeroepen tot een UNESCO-biosfeerreservaat.

Tip 4: Zeldzame vogels en dolfijnen

Vanwege de lange lijst van lokale soorten op de Canarische Eilanden , waaronder tientallen zeldzame vogels, worden de eilanden vaak bezocht door natuurbiologen.

Hoewel vogels en reptielen op alle eilanden overvloedig voorkomen, is er een opmerkelijke afwezigheid van grote zoogdieren. Toch maakt de zee die afwezigheid meer dan goed. Tenerife is de thuishaven voor meer dan twintig soorten walvissen en dolfijnen.

Tip 5: Aan activiteiten geen gebrek

De Canarische Eilanden worden het meest geassocieerd met zonnekloppers. Maar ze komen ook tegemoet aan de sportfanaten die hun adrenaline willen kwijt geraken.

Kajakken onder de kliffen of trainen om een berg met de fiets te overwinnen. De Canarische Eilanden biedt een waaier aan mogelijkheden. Op de meer winderige eilanden zoals Lanzarote en Fuerteventura overtreffen kitesurfers bijna de lokale bevolking.