Actieve vakantie

De Canarische Eilanden staan in de Top 10 van bestemmingen voor een actieve vakantie.

Bij een onderzoek door reisportaal Trivago naar de meest favoriete bestemmingen voor een een avontuurlijke en actieve vakantie hebben de Canarische Eilanden een plaats in de Top 10 veroverd. Eigenlijk niet verwonderlijk, de eilandengroep in de Atlantische Oceaan biedt bijna ongekende mogelijkheden om naast een gewone zonvakantie, allerlei sportieve activiteiten te ondernemen.

Actieve vakantie in de zon

Actieve vakantieDoor het uitzonderlijke klimaat zijn de Canarische Eilanden ideaal om een actieve vakantie door te brengen. De aantallen uren zon zijn bijna onbeperkt en het regent er zelden, en dat het hele jaar door. Je kunt dus met een gerust hart boeken wanneer het jou uitkomt.De Canarische Eilanden kennen vele fantastische locaties om te surfen. Enkele verdienen het om apart te worden genoemd: Famara op Lanzarote, El Confital op Gran Canaria, El Socorro op Tenerife en El Burro op Fuerteventura. De branding trekt ieder jaar vele surfliefhebbers. Professionals, die zich hier voorbereiden op de grote internationale surfwedstrijden, maar ook de amateur surfer komt hier bijzonder goed aan zijn trekken. Er zijn diverse surfscholen waar je door professionele instructeurs de kneepjes van het vak worden bijgebracht.

Actieve vakantie TeideBijzonder attractief voor liefhebbers van een wandelenĀ zijn de vier nationale parken: de Teide op Tenerife, Garajonay opĀ La Gomera, Caldera de Taburiente op La Palma en last but not least de Timanfaya op Lanzarote. Een wandeling in een van deze nationale parken zullen je ogen versteld doen staan van alle schoonheid in de ongerepte natuur.

De ongerepte wateren en de nauwelijks bestaande industrialisatie maken El Hierro tot een paradijs om te duiken. Mar de las Calma aan de zuidwestkust van het eiland is de meest bekende duiklocatie.Door het grotendeels geaccidenteerde terrein zijn de eilanden daarnaast uitermate geschikt om te mountainbiken. Actief bezig zijn en tegelijkertijd genieten van de schoonheid van de natuur. Verder zijn er volop mogelijkheden voor sportvissen, paragliding en kitesurfen.

Waar je ook voor kiest, je zult niet teleurgesteld worden. Waar anders vind je zoveel verschillende mogelijkheden om actief je vakantie door te brengen en bovendien kunt combineren met die welverdiende (all inclusive) zonvakantie.