Autorijden op de Canarische eilanden

Als het weer mogelijk is om een vakantie te boeken naar een van de Canarische eilanden na deze corona crisis. Dan is het aan te bevelen om een auto te huren.

Een auto huren op de Canarische Eilanden wordt ten zeerste aanbevolen, deels — zo niet grotendeels -, omdat met een autorijden je de meest memorabele vakantie ervaringen op de eilanden kan beleven. Busdiensten zijn prima op de eilanden vooral tussen de grotere plaatsen, maar als je je tussen kleinere badplaatsen wilt verplaatsen, wacht je misschien wel de hele dag op de volgende bus. 

De Canarische eilanden verkennen is alleen echt mogelijk met je (eigen) auto. Voeg daarbij de enorme keuze aan aantrekkelijke rijroutes over de eilanden en het huren van een auto is zeker een aanrader.

Eigen auto mee?

Natuurlijk kan het als u van plan bent zich (voorgoed) op de eilanden met de “eeuwige lente” te vestigen, anders heeft het geen enkel voordeel om uw eigen auto mee te nemen.

De transportkosten met de veerboot vanuit Cádiz op het Spaanse vasteland zijn hoog en de autohuurprijzen op de eilanden zijn aanzienlijk goedkoper dan in de meeste EU-landen.

Als u een van de zeer zeldzame bezoekers bent die uw eigen auto meeneemt, of u gaat zich vestigen dan heeft u een autoverzekering en een groene kaart nodig.

Uw verzekeringsmaatschappij geeft dit uit.

Autoverhuur

Alle grote internationale autoverhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd op de Canarische Eilanden en er zijn ook veel lokale verhuurders. Om een ​​auto te huren, moet je een rijbewijs hebben, 21 jaar of ouder zijn en, in ieder geval voor de grote verhuurbedrijven, een creditcard hebben.

Als u voor langere tijd op een eiland wilt verblijven, is het wellicht de moeite waard om vooraf een auto te boeken, bijvoorbeeld bij uw reisbureau.

Het is ook een goed idee om vooraf te reserveren tijdens het hoogseizoen of op de kleinere eilanden waar huurauto’s niet zo talrijk zijn.

Houd er rekening mee dat de hoogste huurkosten de eerste drie of vier dagen in beslag worden genomen en dat het huren van het voertuig voor een week in plaats daarvan misschien niet veel uitmaakt.

Over het algemeen is het niet de bedoeling dat u een huurauto van het ene eiland naar het andere brengt zonder de uitdrukkelijke toestemming van het bedrijf.

Een uitzondering voor de meeste bedrijven is de oversteek van Fuerteventura naar Lanzarote en visa versa.

De meeste verhuurders hebben er geen probleem mee dat u uw auto van het ene naar het andere brengt en in sommige gevallen kunt u op het ene eiland huren en de auto op het andere afzetten.

Verkeersregels

De bloedalcohol grens is 0,05% en er wordt een willekeurige ademtest uitgevoerd. Als u de limiet overschrijdt, kunt u binnen 24 uur een boete krijgen en uw rijbewijs worden ontnomen. 

Niet-ingezeten buitenlanders moeten ter plaatse de volledige boete betalen.

Als u niet betaalt of geen lokale inwoner heeft die voor u garant staat, kan uw voertuig in beslag worden genomen.

Wettelijke rij-leeftijd voor auto’s is 18 jaar en ouder.

Rotondes (rotondes) Voertuigen die al in de cirkel zijn, hebben voorrang.

Snelheidslimieten In de bebouwde kom: 50 km / u, oplopend tot 100 km / u op hoofdwegen en tot 120 km / u op autovia (snelwegen).