Canarische Eilanden december

Canarische Eilanden december – Wie verzekerd wil zijn van aangenaam weer tijdens zijn vakantie in december met voldoende zonuren en weinig kans op regen kan het beste een vakantie naar de Canarische Eilanden boeken.

Canarische eilanden december

Deze Spaanse eilanden liggen dichtbij de zuidwestkust van Marokko. De kusten van Lanzarote en Fuerteventura liggen slechts op een afstand van 120 km tot Marokko (Afrika) en de Sahara woestijn. Vanuit de Sahara bereiken warme luchtstromen eenvoudig de Canarische Eilanden en zorgen voor heerlijke temperaturen in december. Niet voor niets dat veel Noord-Europeanen de Canarische Eilanden als winterzon bestemmning kiezen.

Canarische Eilanden December

Het klimaat en de weersverwachtingen op Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote zijn in de wintermaanden aangenaam te noemen. Het weer in december op deze Canarische Eilanden is het beste te omschrijven als dat bij ons in de lente.

Canarische Eilanden december vakantieNatuurlijk is de kans op regen in december iets groter dan in de zomermaanden juli, augustus en september. Maar het moet wel heel gek gaan wil het een hele week achtereen regenen. Het regent wel eens, maar vaak is dit een enkele bui.

De temperaturen liggen in december gemiddeld rond de 20 graden overdag en in de nacht koelt het af naar gemiddeld 14 graden. De zon schijnt gemiddeld 6 uur op een dag en het zeewater is nog steeds 21 graden celcius. Prima temperaturen om een Canarische Eilanden kerstvakantie te boeken.

 

 

Kleding Tip: Vakantie Canarische Eilanden december!

Op vakantie naar de Canarische Eilanden in december? Zorg voor de juiste kleding. De Canarische Eilanden liggen niet alleen dichtbij de (hete) Sahara welke zorgt voor aangenaam weer in december. De eilanden liggen ook dichtbij de evenaar, wat betekent dat het in de wintermaanden langer licht is in de avond dan bij ons in Nederland. Het wordt pas donker na zes uur in de avond, je kunt dus lekker lang genieten van de zon op één van de vele stranden.

De zon komt in december rond 8 uur ’s morgens op en gaat rond zes uur ’s avonds onder. Doordat het in de avonduren snel afkoelt is het aan te raden om een warm vest, trui of dunne jas in uw koffer mee te nemen. Zo kun je nog lang genieten op een van de vele terrassen die te vinden zijn op Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura.

Canarische Eilanden december – Welk eiland kiezen?
De eilanden beschikken alle over een aangenaam klimaat in december, toch zijn er tussen de verschillende eilanden zeker klimaat verschillen te ontdekken.

Het kleine en minder bekende El Hierro is befaamd om de bijna altijd aanwezige mist die over het kleine eiland hangt. Vooral in december komt dit regelmatig voor, ook liggen de temperaturen op El Hierro enkele graden lager dan op de overige eilanden.

Canarische Eilanden december weer

De gemiddelde temperatuur overdag op het eiland La Palma is in december vergelijkbaar met die op El Hierro. Op La Palma valt ook meer regen en is het een aantal graden kouder dan op Lanzarote en Fuerteventura. De eilanden Lanzarote en Fuerteventura behoren in de wintermaanden tot de warmste en droogste binnen de archipel.

Conclusie : Canarische Eilanden decemberBen je op zoek naar warm en zonnig weer op de Canarische Eilanden in december dan zijn Lanzarote en Fuerteventura de beste keuze, beide eilanden zijn de eilanden met de meeste zonuren in de winter.

Naast deze twee eilanden zijn het zuiden van Tenerife en Gran Canaria prima vakantiebestemmingen in december om te genieten van een heerlijke ontspannen zonvakantie.