Canarische Eilanden naturisme

Canarische Eilanden naturisme – Nergens in Spanje zijn er meer naaktstranden dan op de Canarische Eilanden. Van de in totaal 399 stranden van het land, waar je een kleurtje kunt krijgen zonder met argwaan te worden bekeken door andere zwemmers, zijn 175 op de Canarische Eilanden. Daarmee zijn in Spanje de Canarische Eilanden naturisme stranden veruit in de meerderheid ten opzichte van het Baskenland en de Balearen.

Canarische Eilanden naturismeCanarische Eilanden naturismeVolgens onderzoek zijn er op de Canarische Eilanden niet alleen de meeste, maar ook de langste en mooiste naaktstranden. Als het mooiste naaktstrand wordt het Cofete strand in Pájara Fuerteventura genoemd. Vanwege de sterke golven zijn er slechts zeer beperkte mogelijkheden om te zwemmen, maar voor lange wandelingen in Adamskostuum zonder nieuwsgierige blikken van andere zonaanbidders biedt de ruim 13 kilometer lange baai ideale omstandigheden.

Fuerteventura scoort sowieso goed bij de liefhebbers van naturisme. Pájara is namelijk niet de enige plaats op dit Canarische eiland dat officieel naturisme toestaat op de stranden. Naast het eveneens zeer populaire strand van Sotavento, waar de naturisten een deel van het gebied met windsurfers delen, is het mogelijk in veel andere delen van het eiland de zwembroek en bikini in de koffer te laten.

Canarische Eilanden naturisme – Geen eiland zonder naaktstrand

Canarische Eilanden naturisme 1Hoewel Fuerteventura door deze liberale regels de favoriete bestemming is van naturisten hebben de andere eilanden van de Canarische Eilanden ook heel aantrekkelijke alternatieven voor naturisten.Een van de meest bekende naturistengebieden op de archipel zijn de duinen van Maspalomas op Gran Canaria, waarbij op een beperkt deel zonder storend textiel kan worden gebaad. Nog populairder bij de echte naturisten is het strand van Montaña Arena, eveneens op het grondgebied van de gemeente San Bartolomé. Hier waarderen de naturisten in de eerste plaats de specifieke situatie. Buiten de gebaande paden en ver weg van woonwijken en faciliteiten van het hotel, kunt u op dit strand in alle rust en stilte genieten van naakt recreëren. Nadeel is wel dat het gebied wat moeilijker bereikbaar is.

Op Lanzarote is het op het strand van Famara mogelijk om naadloos bruin te worden. En ook Tenerife biedt naturisten meerdere mogelijkheden. Aan het Playas Las Gaviotas, Los Patos en La Tejita kunt u zonder aarzeling uw kleren uitdoen. Wie de kleinere eilanden zoals La Gomera en La Palma bezoekt, zijn er ook verschillende mogelijkheden om zonder badkleding in de zee te zwemmen en in de zon te genieten.