Costa Teguise

Costa Teguise is oorspronkelijk ontwikkeld onder auspiciën van de op het eiland Lanzarote geboren kunstenaar en architect César Manrique.

Costa Teguise beschikt over vijf prachtige stranden, een uitstekend aanbod van bars en restaurants en een aantal van de beste vakantieaccommodatie op het eiland. En het is de perfecte uitvalsbasis voor degenen die graag de natuurlijke schoonheid en culturele attracties van Lanzarote willen verkennen.

Costa TeguiseCosta Teguise Pueblo MarineroCosta Teguise ligt dicht in de buurt van de hoofdstad Arrecife op de zuidoostelijke kust van Lanzarote. Slechts tien tot vijftien minuten rijden van de luchthaven (maar ver genoeg weg om rust te garanderen). Daarnaast ligt het binnen 15 minuten rijden van de belangrijkste attracties zoals Jameos del Agua.

Het centrum van Costa Teguise ligt rond het Pueblo Marinero en het grootste strand – Playa Las Cucharas. Het Pueblo Marinero – Manrique’s herinterpretatie van een traditioneel witgekalkt vissersdorp – is de thuisbasis van verschillende bars en restaurants. Elke vrijdag is er een markt, hoewel deze op geen enkele manier kan wedijveren met de grote zondagmarkt in de oude hoofdstad van het eiland, Teguise – op slechts vijftien minuten rijden.

Stranden Costa Teguise

Costa Teguise Pueblo MarineroDe 600 meter strook zand op Playa Las Cucharas is erg populair onder windsurfers – maar is ook een uitstekend strand voor gezinnen met jonge kinderen, doordat het strand langzaam afloopt in het water. Er zijn voorzieningen zoals toiletten en parasols en winkels in de nabije omgeving. De boulevard in de badplaats loopt door naar het kleinere strand Playa Jablillo – gelegen net voor het Teguise Playa Hotel. Playa Jablillo heeft faciliteiten – maar heeft een kunstmatig aangelegde lagune, gemaakt met enorme vulkanische keien. Daardoor is het ideaal om te zwemmen, snorkelen en duiken – uiteraard afhankelijk van de getijden.Vanaf hier gaat de boulevard naar het strand van Playa Bastian – een andere fijn gouden zandstrand, dat een beetje meer beschermd is tegen de wind. Het strand heeft hier ook goede faciliteiten en voorzieningen, maar is minder geschikt om te zwemmen – in het bijzonder voor jonge kinderen – rotsen en steentjes moeten worden overwonnen om in zee te kunnen.

Voor degenen die op zoek zijn naar rust en weg van de drukte bieden Playa de los Charcos aan de noordkant van het resort – net voorbij het Gran Melia hotel – en Playa del Ancla naar het zuiden nog meer afzondering. Het Gran Melia Hotel is ook zeker een bezoek waard om de muurschilderingen en schilderijen van César Manrique en de weelderige binnentuin te bekijken.