De Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden bieden het hele jaar door aangename temperaturen. Niet zonder reden wordt de vulkanische archipel midden in de Atlantische Oceaan beschouwd als een paradijs van de eeuwige lente.

Wij willen u graag laten zien wat er allemaal op de Canarische Eilanden is te ontdekken, en geven suggesties voor een volledig geslaagde vakantie! De zeven belangrijkste eilanden van de vulkanische keten zijn onderling zeer verschillend, er is altijd iets nieuws te ontdekken.

Ontdek de schoonheid van de Canarische EilandenDe Canarische Eilanden TTenerife is het grootste en hoogste van de Canarische Eilanden. Iedereen die het natuurlijke schouwspel van de 3.718 meter hoge Pico del Teide eens zelf wil ervaren, zou deze berg moeten beklimmen en het laatste stuk met de kabelbaan Teleferico del Teide naar de top gaan. Als de top van de berg niet in de wolken ligt is het uitzicht vanaf hier adembenemend.

De Canarische Eilanden GCGran Canaria is het op twee na grootste van de Canarische Eilanden en staat bekend om zijn zeer gevarieerde landschap. Het spectrum reikt van het weelderige groen van het noorden over zeer hoge bergen in het centrum van het eiland naar woestijnachtige vegetatie in het zuiden. Vooral de duinen in het zuidelijke puntje van het eiland zijn bekend. Gran Canaria heeft daarnaast ook veel kunst in huis: het Pueblo Canario, dat de beroemde kunstenaar Néstor de la Torre met hulp van zijn broer Migues 1956 opende, is een “Canarisch dorp” in het midden van het Doramas Park in de grootste stad van het eiland, Las Palmas. Tegenwoordig is er een museum, een zeer goed restaurant en een grote verscheidenheid aan ambachtelijke winkels.

De Canarische Eilanden LLanzarote is het eiland met de meest extreme landschappen. De vulkanische vlakte in het midden van het eiland is populair bij wandelaars en mountainbikers. Op Lanzarote wordt ook op een heel bijzondere manier wijn verbouwd: sinds de 18e eeuw krijgt elke wijnstok in de regio La Geria zijn eigen bescherming tegen de wind, die wordt opgestapeld uit lava. De mineraalrijke vulkanische bodem geeft de hier gemaakte Moscatel en Malvasia een heel speciaal tintje.

De Canarische Eilanden FVoor wie op zoek is naar een beetje ontspanning, wordt Fuerteventura aanbevolen. Het eiland staat bekend om zijn kilometerslange gouden stranden. Visliefhebbers moeten op Fuerteventura zeker een bezoek brengen aan het visrestaurant Frasquita bij Playa de Caleta de Fuste, het geldt zelfs bij de lokale bevolking als een toplocatie.

De Canarische Eilanden – De kleinere eilanden La Palma, La Gomera en El Hierro

De Canarische Eilanden LPLa Palma wordt beschouwd als het groenste van de Canarische Eilanden. In het noorden bieden paden een indrukwekkend uitzicht op de wilde schoonheid van de wouden van het eiland. Wie een souvenir voor thuis mee wil nemen moet een bezoekje brengen aan de weekendmarkt in Villa de Mazo. Hier vind je naast verse groenten, fruit en wijn ook veel ambachtelijke producten, waaronder borduurwerk.De eilanden La Gomera en El Hierro zijn de kleinste van de archipel. Het absolute hoogtepunt op La Gomera is het Garajonay National Park, dat ongeveer tien procent van het eiland beslaat. Het hart van het nationale park bestaat uit een groenblijvend nevelbos met maximaal twee meter hoge varens, korstmos, met mos bedekte knoestige takken en wat wilde watervallen; in ieder geval de moeite waard om te bezoeken!

Het kleinste eiland El Hierro kan alleen op een vrij omslachtige manier worden bereikt, ook ontbreken grotendeels de klassieke stranden, dat is de reden waarom het eiland tot voor kort toeristisch weinig interessant was. In de afgelopen jaren hebben echter vooral duikers de wateren rond El Hierro ontdekt. Degenen die liever vaste grond onder hun voeten houden kunnen een bezoek brengen aan het Ecomuseum Guinee y Lagartario, op slechts een paar kilometer van Las Puntas. Verspreid over vier traditionele huizen wordt hier de historische ontwikkeling van het eiland tentoongesteld.