Eilandhoppen Canarische Eilanden

Eilandhoppen Canarische Eilanden betekent tijdens je vakantie niet één eiland, maar nog minimaal één ander of zelfs meerdere eilanden bezoeken.Kaart Canarische EilandenDe Canarische Eilanden lenen zich hier bijzonder goed voor, omdat ze relatief dicht bij elkaar liggen en onderling goede lucht- en zeeverbindingen hebben. Hoewel de afstand van de verst van elkaar verwijderde eilanden Lanzarote en El Hierro bijna 500 kilometer is, zijn er tussen deze twee “extremen” vele manieren om meerdere eilanden te bezoeken. Eilandhoppen Canarische Eilanden kan op veel verschillende manieren.

Vaak brengen toeristen op het grote eiland Tenerife een bezoek aan de kleinere nabijgelegen eilanden La Gomera, El Hierro en La Palma. Als je bijvoorbeeld op La Gomera vakantie wilt vieren moet je in ieder geval eerst naar Tenerife vliegen en vanaf daar naar La Gomera. Omdat je toch eerst aankomt op Tenerife kun je je verblijf op La Gomera mooi combineren met een bezoek aan Tenerife.

Eiland hoppen is als het ware een onderdeel van de reis. Vanaf Los Cristianos in het zuiden van Tenerife duurt de overtocht naar La Gomera ongeveer 50 minuten. In 2 uur is het kleinste eiland El Hierro bereikbaar. La Palma is over de zee slechts 3 uur verwijderd van Los Cristianos. Zo biedt een combinatie van drie kleine eilanden met basis op Tenerife een perfect uitgangspunt voor eiland hoppen.

De noordelijke Canarische eilanden Lanzarote en Fuerteventura liggen dicht bij elkaar en zijn dus ook goed te combineren. De overtocht van Corralejo in het noorden van Fuerteventura naar Playa Blanca in het zuiden van Lanzarote duurt slechts een half uur. Zo kun je de verschillende bezienswaardigheden van beide eilanden op een prettige manier in een paar dagen bezoeken. Verder is het kleine eiland La Graciosa, dat bij Lanzarote hoort, snel en goedkoop te bereiken vanaf Lanzarote.

Eilandhoppen Canarische EilandenMaar ook tussen de andere Canarische Eilanden is eilandhoppen goed mogelijk. Bijvoorbeeld, de veerboot van Tenerife vaart in 1,5 uur naar Gran Canaria. Wie lang vakantie heeft en veel van de Canarische Eilanden wil zien kan natuurlijk in een vakantie alle zeven eilanden bezoeken. Maar voor beginners is de combinatie van twee of maximaal drie eilanden misschien beter.

Hoe dan ook, of het nu met een cruiseschip is of individueel per veerboot of vliegtuig, eiland hoppen tussen de Canarische Eilanden is in populariteit sterk toegenomen. Elk Canarisch eiland heeft zijn eigen charme. Er zijn op alle eilanden veel interessante culturele en natuurlijke bezienswaardigheden te ontdekken. Het is niet verwonderlijk dat het aantal toeristen dat tijdens de vakantie een bezoek aan verschillende eilanden brengt, steeds groter wordt.

Eilandhoppen Canarische Eilanden – georganiseerd of individueel?

Ten eerste is er de mogelijkheid om de Canarische Eilanden tijdens een cruise aan te doen, eventueel in combinatie met Madeira en Afrikaanse havens. Dan blijf je echter meestal maar 1 dag op een eiland. Gedurende deze korte tijd kan slechts een eerste indruk worden verkregen, zelfs met de beste organisatie. Voor de bezoeker die gewoon even wil “proeven” een goede oplossing. Om het eiland goed te leren kennen of typische eiland dingen te ondernemen is op deze manier echter nauwelijks tijd.

Er zijn veel verschillende touroperators die georganiseerd eiland hoppen aanbieden. Bij deze vakanties worden veerboot, accommodatie en verblijf allemaal georganiseerd, verblijf je meestal enkele dagen op de afzonderlijke eilanden, zodat je in ieder geval meer dan een eerste indruk opdoet. Een handig type vakantie, maar het beperkt wel de individuele mogelijkheden in meer of mindere mate.Misschien is dit de reden dat steeds meer toeristen kiezen voor een individuele vakantie met zijn of haar persoonlijk geplande eiland hoppen. Af en toe komen vakantiegangers tot de conclusie dat ze genoeg hebben gezien op een eiland en nog genoeg tijd over hebben om een ander eiland te bezoeken. Tegelijk dient zich de vraag aan of je naar het volgende eiland per veerboot of vliegtuig gaat.

Iedereen die met een huurauto reist moet er rekening mee houden dat een autoverzekering meestal niet toestaat om het eiland te verlaten. De meeste verhuurbedrijven verbieden het meenemen van de huurauto naar een ander eiland, zodat op elk eiland een nieuwe auto moet worden gehuurd.

Hieronder een overzicht van de bestaande reismogelijkheden tussen de Canarische Eilanden. Verbindingen en reistijden zijn natuurlijk onderhevig aan verandering. Ook zijn er vaak naast de grote bedrijven veel kleine aanbieders van reizen van eiland naar eiland. Deze kosten meestal iets meer, veranderen regelmatig en kunnen niet allemaal genoemd worden in dit overzicht.

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Verbindingen

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Tenerife en Gran Canaria

Met het vliegtuig

De luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com) vliegt meerdere malen per dag tussen de luchthavens Tenerife Noord – Los Rodeos en Gran Canaria.

Met de veerboot

Er zijn drie belangrijke verbindingen tussen deze twee eilanden. Fred Olsen Express (www.fredolsen.es) vaart zes keer per dag tussen Santa Cruz de Tenerife en Agaete op Gran Canaria. De reis duurt 1,5 uur.

De veerboten van Naviera Armas (www.navieraarmas.com) en Trasmediterranea (www.trasmediterranea.es) varen ook vanuit Santa Cruz de Tenerife, maar hebben een verbinding met de hoofdstad Las Palmas op Gran Canaria. Naviera Armas vaart ongeveer 3 keer per dag en de overtocht duurt 2,5 uur. Trasmediterranea tenslotte vaart vier keer per maand en de overtocht duurt 4 uur.

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Tenerife en Lanzarote

Met het vliegtuig

De luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com) verbindt Tenerife en Lanzarote met elkaar. Vluchten tussen zowel de noordelijke luchthaven Los Rodeos en de zuidelijke luchthaven Reina Sofia op Tenerife en de luchthaven van Arrecife op Lanzarote.

Met de veerboot

De veerboten van Navaira Armas (www.navairaarmas.es) varen ten minste vijf keer per week tussen Santa Cruz de Tenerife en de haven van Arrecife op Lanzarote. De overtocht duurt 11 uur. Dezelfde route (met een vaartijd van 17 uur) wordt vier keer per maand uitgevoerd door de veerdienst Trasmediterranea (www.trasmediterranea.es).

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Tenerife en Fuerteventura

Met het vliegtuig

De luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com) vliegt meerdere malen per dag tussen zowel de noordelijke luchthaven Los Rodeos en de zuidelijke luchthaven Reina Sofia op Tenerife en Fuerteventura.

Met de veerboot

De veerboot van Trasmediterranea (www.trasmediterranea.es) vaart vier keer per maand tussen Santa Cruz de Tenerife en Puerto del Rosario, de hoofdstad van Fuerteventura. De reis duurt 20 uur.

De tweede rederij die tussen Santa Cruz de Tenerife en Fuerteventura vaart is Naviera Armas (www.navieraarmas.com). Wekelijks vijf keer tussen Santa Cruz de Tenerife en Puerto del Rosaria op Fuerteventura (reisduur 10,5 uur) en drie keer tussen Santa Cruz de Tenerife en Morro Jable op Fuerteventura. Hier duurt de overtocht 6,5 uur.

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Tenerife en La Gomera

Met het vliegtuig

De kleine luchthaven van La Gomera is gelegen in de onmiddellijke nabijheid van Playa de Santiago. De luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com) vliegt voornamelijk tussen La Gomera en de noordelijke luchthaven Los Rodeos, maar er vinden ook vluchten plaats met de zuidelijke luchthaven Reina Sofia op Tenerife.

Met de veerboot

De veerboten van Fred Olsen Express (www.fredolsen.es) en Naviera Armas (www.navieraarmas.com) varen meerdere malen per dag heen en weer tussen Los Cristianos in het zuiden van Tenerife en de hoofdstad San Sebastian op La Gomera. Naviera Armas vaart twee tot drie keer per dag en de overtocht duurt ongeveer 1 uur. Fred Olsen vaart meestal drie keer per dag en hier duurt de overtocht ongeveer 50 minuten.

De veerboot Garajonay Expres op Tenerife tenslotte vaart tussen Los Cristianos en de drie havens van San Sebastian, Playa de Santiago en Valle Gran Rey op La Gomera.

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Tenerife en La Palma

Met het vliegtuig

De meeste vluchten tussen La Palma en Tenerife van luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com) gaan naar de noordelijke luchthaven Los Rodeos op Tenerife, maar er gaan ook vluchten van en naar de zuidelijke luchthaven Reina Sofia.

Met de veerboot

De veerdiensten Naviera Armas (www.navieraarmas.com) en Fred Olsen Express (www.fredolsen.es) varen tussen Los Cristianos in het zuiden van Tenerife en Santa Cruz de La Palma. Fred Olsen Express vaart deze route bijna dagelijks en de overtocht duurt 2,5 uur.

Naviera Armas vaart ook bijna dagelijks tussen Los Cristianos en Santa Cruz de La Palma. Hier duurt de overtocht vier uur. De veerboot Trasmediterranea (www.trasmediterranea.es) vaart vier keer per maand tussen Santa Cruz de Tenerife en Santa Cruz de la Palma. De reis duurt 5,5 uur.

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Tenerife en El Hierro

Met het vliegtuig

Er wordt dagelijks gevlogen tussen de luchthaven van El Hierro en de twee luchthavens op Tenerife – Los Rodeos en Reina Sofia – door de luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com).

Met de veerboot

De veerdienst Naviera Armas (www.navieraarmas.com) vaart slechts acht keer per week tussen Los Cristianos en Valverde op El Hierro. De reis duurt, afhankelijk van de geboekte overtocht, tussen 4,5 uur en 7,5 uur.

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Gran Canaria en Lanzarote

Met het vliegtuig

De luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com) verbindt de grote eilanden Gran Canaria en Lanzarote overdag elk uur met elkaar.

Met de veerboot

De veerboten van Navaira Armas (www.navairaarmas.es) varen zes keer per week tussen Las Palmas de Gran Canaria en de haven van Arrecife op Lanzarote. De reis duurt 7 uur. De veerboot Trasmediterranea (www.trasmediterranea.es) vaart de route vier keer per maand en heeft voor de overtocht ongeveer 8 uur nodig.

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Gran Canaria en Fuerteventura

Met het vliegtuig

De luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com) vliegt tussen Gran Canaria en Fuerteventura tot zeven keer per dag.

Met de veerboot

De veerdienst Naviera Armas (www.navieraarmas.com) vaart dagelijks tussen Las Palmas de Gran Canaria en Morro Jable op Fuerteventura. De overtocht duurt bijna 3 uur. Tussen de hoofdstad Puerto del Rosario op Fuerteventura en Las Palmas op Gran Canaria wordt vijf keer per week gevaren. De overtocht duurt 6-9 uur.

De veerboot van Fred Olsen Express (www.fredolsen.es) vaart twee keer per dag tussen Las Palmas de Gran Canaria en Morro Jable op Fuerteventura. De reis duurt twee uur. De veerboot Trasmediterranea (www.trasmediterranea.es) vaart de route tussen Las Palmas de Gran Canaria en Puerto del Rosario op Fuerteventura vier keer per maand. De reis duurt 6 uur.

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Gran Canaria en La Gomera

Met het vliegtuig

De luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com) vliegt meerdere malen per dag tussen het vliegveld in de directe omgeving van Playa de Santiago op La Gomera en Las Palmas op Gran Canaria.

Met de veerboot

Er is momenteel geen rechtstreekse veerdienst tussen Gran Canaria en La Gomera. De veerboot van Fred Olsen Express (www.fredolsen.es) vaart dagelijks tussen Agaete op Gran Canaria en Los Cristianos op Tenerife (80 minuten). Vanaf daar is het mogelijk naar San Sebastian op La Gomera te varen (50 minuten).

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Gran Canaria en La Palma

Met het vliegtuig

De luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com) vliegt regelmatig tussen de eilanden Gran Canaria en La Palma.

Met de veerboot

De veerboot Trasmediterranea (www.trasmediterrnea.es) verbindt Las Palmas op Gran Canaria vier keer per maand met Santa Cruz de la Palma. De overtocht duurt 19 uur.

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Gran Canaria en El Hierro

Met het vliegtuig

Er is een dagelijkse verbinding tussen de luchthavens van Gran Canaria en El Hierro door luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com).

Met de veerboot

Een rechtstreekse veerdienst tussen Gran Canaria en El Hierro bestaat niet. Over de zee zult u dus via Tenerife of La Gomera moeten reizen (zie de betreffende routes).

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Lanzarote en Fuerteventura

Met het vliegtuig

De luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com) vliegt de korte afstand tussen Lanzarote en Fuerteventura meerdere keren per dag.

Met de veerboot

De veerboten van Fred Olsen Express (www.fredolsen.es) en Naviera Armas (www.navieraarmas.com) varen dagelijks regelmatig tussen Corralejo op Fuerteventura en Playa Blanca in Lanzarote. De overtocht duurt ongeveer een half uur.

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Lanzarote en La Gomera

Met het vliegtuig

De luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com) vliegt ook tussen Lanzarote en La Gomera.

Met de veerboot

Er is geen directe veerdienst tussen de Lanzarote en La Gomera. U kunt het beste eerst naar Tenerife varen en vandaar verder met de boot naar La Gomera (zie de betreffende routes).

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Lanzarote en La Palma

Met het vliegtuig

De luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com) vliegt regelmatig tussen La Palma en Lanzarote.

Met de veerboot

De enige directe verbinding tussen de eilanden over zee is met de veerboot Trasmediterranea (www.trasmediterranea.es) die vier keer per maand vaart tussen Arrecife op Lanzarote en Santa Cruz de la Palma. De overtocht duurt 32 uur.

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Lanzarote en El Hierro

Met het vliegtuig

De route tussen de luchthaven van Lanzarote en El Hierro wordt dagelijks geëxploiteerd door luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com).

Met de veerboot

Er is geen directe veerdienst tussen de Lanzarote en El Hierrro. De beste mogelijkheid over zee is via Tenerife (zie de betreffende routes).

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Lanzarote en La Graciosa

Met het vliegtuig

Het kleine eiland La Graciosa behoort tot Lanzarote, en kan niet per vliegtuig worden bereikt.

Met de veerboot

Drie ferrymaatschappijen varen meerdere malen per dag tussen La Graciosa en Orzola in Lanzarote. De Lineas Romero (www.lineasromero.com), de Biosfera Express (www.biosferaexpress.com) en Navaira Armas (www.navairaarmas.com).

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Fuerteventura en La Gomera

Met het vliegtuig

De luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com) voert meerdere malen per dag vluchten uit tussen de kleine luchthaven op La Gomera in Playa Santiago en Fuerteventura.

Met de veerboot

Er is geen directe veerdienst tussen de twee eilanden. Dus eerst de veerdienst tussen Fuerteventura en Tenerife, daar kan vanaf Los Cristianos in het zuiden verder worden gereisd naar La Gomera. (zie de betreffende routes).

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Fuerteventura en La Palma

Met het vliegtuig

De luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com) vliegt meerdere malen per dag tussen Fuerteventura en La Palma.

Met de veerboot

De veerboot Trasmediterranea (www.trasmediterranea.es) tussen Puerto del Rosario (Fuerteventura) en La Palma vaart vier keer per maand. De overtocht duurt 28 uur.

Eilandhoppen Canarische Eilanden – Fuerteventura en El Hierro

Met het vliegtuig

De luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com) vliegt tussen de luchthavens van Fuerteventura en El Hierro.

Met de veerboot

Er is geen directe veerdienst tussen de twee eilanden. De beste route is via Tenerife (zie de betreffende routes).

Eilandhoppen Canarische Eilanden – La Gomera en La Palma

Met het vliegtuig

De luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com) vliegt dagelijks tussen La Gomera en La Palma.

Met de veerboot

De veerboten van Naviera Armas (www.navieraarmas.com) en Fred Olsen Express (www.fredolsen.es) varen elk zes keer per week tussen La Gomera en La Palma. De overtocht duurt bij Fred Olsen 2 uur en bij Naviera Armas 4 uur.

Eilandhoppen Canarische Eilanden – La Gomera en El Hierro

Met het vliegtuig

Zelfs tussen de kleine luchthavens van La Gomera en El Hierro zijn er dagelijks een aantal vluchten door Binter (www.bintercanarias.com).

Met de veerboot

Naviera Armas (www.navieraarmas.com) vaart ongeveer een keer per week tussen de kleine eilanden La Gomera en El Hierro heen en weer. De overtocht duurt 3 uur en 45 minuten.

Eilandhoppen Canarische Eilanden – La Palma en El Hierro

Met het vliegtuig

De luchtvaartmaatschappij Binter (www.bintercanarias.com) vliegt meerdere keren per week tussen La Palma en El Hierro.

Met de veerboot

Er is geen veerdienst tussen de eilanden. Er zou dan via La Gomera of Tenerife moeten worden gereisd (zie de betreffende routes).

Aangezien vaarroutes en vertrektijden voortdurend veranderen, kunt u zich het beste eerst op de hoogte stellen via de links van de veerdiensten, of de informatie nog steeds actueel is.