Golfbanen Tenerife

Golfbanen Tenerife – Golfen op Tenerife is iets waar iedere vakantieganger zich op kan verheugen, of u nou net begint of al zeer ervaren bent. U zult misschien denken dat Tenerife een eiland is om te genieten van de zon en het werken aan een kleurtje. Echter, het gunstige klimaat met het hele jaar door zonneschijn betekent dat het zelden regent op Tenerife, waardoor het een ideale bestemming is voor een golfvakantie.Golfbanen Tenerife: De Top vijf golfbanen en resorts

Op Tenerife kunt u kiezen uit negen golfbanen, plus een op het naburige La Gomera, dat deel uitmaakt van de provincie Tenerife. U kunt zich van januari tot december verheugen op het spelen in aangename en comfortabele omstandigheden.

Of u nu een Tenerife golfvakantie als familie, paar of zelfs groep overweegt, u zult op het grootste eiland van de Canarische Eilanden altijd een passende accommodatie vinden.

Hieronder hebben we onze Top vijf Tenerife golfbanen en resorts geselecteerd om u stof tot nadenken te geven:

Golfbanen Tenerife amarilla1. Golfbanen Tenerife – Amarilla Golf – het beste voor gezinnen

Omdat u kinderen heeft betekent het niet dat u niet kunt gaan golfen op Tenerife. Amarilla Golf op de Amarilla Golf & Country Club is een van de beste golfbanen Tenerife wanneer u met de familie op vakantie bent. Naast een 18-holes golfbaan en een 9-holes Pitch & Putt, is er een manege en een onderzeeër safari.

 

Golfbanen Tenerife abama2. Golfbanen Tenerife – Abama Golf & Spa Resort – het beste voor stelletjes

‘Golf is het bederven van een goede wandeling’ – het zijn de woorden van de beroemde Amerikaanse schrijver Mark Twain, die hiermee wil laten zien dat deze sport niet voor iedereen is. Zo zal de een graag willen golfen op een baan met veel waterpartijen, terwijl de ander de voorkeur geeft aan zich heerlijk laten verwennen in de spa. Kijk dan niet verder dan Guía de Isora’s Abama Golf & Spa Resort. De naam zegt alles.

Golfbanen Tenerife las americas3. Golfbanen Tenerife – Golf Las Américas – het beste voor groepen

Golf Las Américas’ 18-holes par-72 baan is perfect voor een bezoek met een groep, of het nu met vrienden of zakenpartners is. Vanaf de 19e hole bieden een aantal balkons uitzicht op de baan, en de club wordt geflankeerd door een aantal hotels, waaronder restaurants, bars en andere voorzieningen. Ondertussen bevinden de bruisende resorts van Los Cristianos en Playa de Las Américas zich op slechts 10 minuten afstand, waardoor het een fantastische optie is voor groepen die willen golfen op Tenerife.

Golfbanen Tenerife golf del sur4. Golfbanen Tenerife – Golf del Sur – het beste voor semi-profs

De schoonheid van golfen op Tenerife is dat er een golfbaan voor iedereen is, met inbegrip van de experts. Neem San Miguel de Abona’s uitdagende Golf del Sur golfbaan, die in 1987 debuteerde met een professionele wedstrijd. Sindsdien heeft de baan als gastheer gefungeerd voor een aantal Europese PGA Tour events. Bewonder de lastige par-five hole drie, met een fairway geflankeerd door een okerkleurige canyon en bunkers van vulkanisch zwart zand.

Golfbanen Tenerife real club5. Golfbanen Tenerife – Real Club de Golf de Tenerife – de beste onafhankelijke baan

Genieten van een rondje golf op Tenerife hoeft niet te worden gekoppeld aan een resort. U vindt de Real Club de Golf de Tenerife in Tacoronte, in het grootstedelijke noordoosten van het eiland. Het is de tweede oudste golfbaan in heel Spanje, na de Real Club de Golf de Las Palmas op de naburige Gran Canaria, dat dateert uit 1932 toen het werd opgericht door de Britse expats. Het heeft een echte Britse smaak en, op 600 meter boven de zeespiegel, wordt u ongewild overweldigd door de contouren van de Teide, de hoogste berg van Spanje.Golfbanen Tenerife – Tips

Als u geen zware bagage mee wilt nemen in het vliegtuig doet u er goed aan om te overwegen op Tenerife clubs te huren. Tenerife Golf Club Hire doet precies wat het zegt en nog veel meer, want het biedt ook golfarrangementen en scherp geprijsde tarieven.

Als u een golfvakantie naar Tenerife boekt nog een andere tip: neem de juiste kleding mee. Neem meerdere lagen mee: de sleutel is om u te kleden als een ui, verwijder of voeg een laagje toe. Dit is met name van belang als u van plan bent een bezoek te brengen aan de golfbanen in het noorden van Tenerife, waar de weersomstandigheden nogal kunnen verschillen – u kunt hier in een dag vier seizoenen ervaren.