Gran Canaria excursies

Gran Canaria excursies zijn meer dan jeepsafari’s en ’s avonds laat kroegentochten. Waarom niet een auto huren en er op uit om zelf wat van het eiland te zien.Gran Canaria excursiesSchilderachtige dorpjes en rustige stranden, uitdagende wandelingen en prachtige uitzichten.
Om u te helpen uw weg te vinden op dit populaire Canarische eiland geven we hier onze Top 5 Gran Canaria excursies. U kunt opwindende uitstapjes maken naar prachtige bestemmingen met een huurauto, hoewel u ook wel wat zult moeten wandelen.

 

 

Gran Canaria excursies – Ontdek de Top 5!

1. Gran Canaria excursies – De noordkust

Gran Canaria excursies 1Vergeet de GC-1, de snelweg die Las Palmas de Gran Canaria verbindt naar de grote resorts in het zuiden. Om de zeewind in je haren voelen en het zout van de Atlantische Oceaan te ruiken rij je naar het noorden van het eiland via de GC-2 voor een van de onvergetelijke Gran Canaria excursies.

De GC-2 begint in Las Palmas de Gran Canaria en eindigt na ongeveer een half uur en precies 34 km in Agaete. Laat de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria een dagje voor wat het is en ga naar Vegueta voor cultuur, naar Triana om te winkelen en Europa’s beste stadsstrand Las Canteras.

Agaete biedt eenvoudigere genoegens. De haven, Puerto de las Nieves, is de thuisbasis van het beste festival van het eiland, het Fiesta del Rama. Begin augustus imiteert de lokale bevolking het gebed van de pre-Spaanse bewoners om regen door met meegebrachte takken uit de bergen op de Atlantische Oceaan te slaan.

Populaire stopplaatsen op deze excursie is ook Arucas, waar u de Gaudiesque kerk, die eruit ziet als een kathedraal, kunt zien. De kustplaats Arucas omvat tevens Banaderos’ El Puertillo, de kleine haven, die zowel een strand als zoutwater zwembaden herbergt. Dichter bij Gáldar, vindt u Sardina del Norte, de beste plek om te duiken op het eiland.

Net voor Gáldar komt u langs Santa María de Guía de Puente de Silva. Dit is waar een bijzondere scene van de Fast & Furious 6 werd gefilmd, een van de 15 locaties in totaal.

2. Gran Canaria excursies – Westen van Gran Canaria

Gran Canaria excursies 2Beginnende bestuurders moeten niet verder rijden na Agaete, in de richting van La Aldea de San Nicolás, als zij zelf achter het stuur willen blijven tijdens deze excursie. De GC-200 is een bijna 40 km lang stuk moeilijk asfalt, waar zelfs de meest ervaren automobilisten een uur over doen.

Als u houdt van witte knokkels tijdens de klim langs de kronkelige kustweg naar het westen bent u waarschijnlijk een adrenaline junk. Het is de kunst om de motor op deze snelweg draaiende te houden. Tijdens deze epische rit zult u zien dat er een tunnel wordt aangelegd tussen El Risco en La Aldea, zodat de lokale inwoners in de toekomst op hun dagelijkse woon-werkverkeer route tijd kunnen besparen.

El Risco is een geweldige tussenstop op deze excursie, vooral als u last krijgt van wagenziekte. Wilt u hier meer tijd doorbrengen dan voor een drankje of een snack, loop dan naar beneden naar het strand, waar u het gevoel krijgt aan het eind van de wereld te zijn beland. In plaats van naar beneden kunt u ook omhoog lopen naar El Charco Azul. De Blauwe Vijver zwelt in omvang in de wintermaanden, en in populariteit tijdens de zomer. Het is een familievriendelijke wandeling met een adembenemend uitzicht op het naburige Tenerife.

3. Gran Canaria excursies – Roque Nublo

Gran Canaria excursies 3De rots die is afgebeeld op meer dan een miljoen verkochte ansichtkaarten is toegankelijker dan u denkt, en ja, u kunt hem gewoon aanraken, wanneer u besluit deze excursie te volgen.

Parkeer uw auto op de parkeerplaats in La Goleta aan de GC-600, in de buurt van Tejeda. Een half uur later kunt u poseren voor foto’s – wat supershots zullen blijken te zijn – en bij thuiskomst de mensen versteld zullen doen staan.

4. Gran Canaria excursies – Barranco de Guayadeque

Gran Canaria excursies 4Toen Gran Canaria nog bekend was als Tamaran gebruikten de bewoners van het eiland de grotten om in te wonen. Sommigen doen dat nog steeds, zoals u kunt zien in het prachtige ravijn dat Agüimes en Ingenio verdeelt in het zuidoosten van Gran Canaria, waar u kunt genieten van een lunch in een grot restaurant.

Combineer een educatief bezoek aan het Centreo de Interpretación Arqueológica met een wandeling door het verrassend groene platteland. Agüimes is het mooiste dorp van de twee, maar als u houdt van de stadsuitbreiding, de centrale parken en geplaveide straten van Ingenio zullen uw ogen worden beloond. Ingenio beschikt ook een minder toeristisch strand, het kleine maar perfect gevormde El Burrero.

5. Gran Canaria excursies – Caldera de Bandama

Gran Canaria excursies 5De laatste van onze geselecteerde Gran Canaria excursies neemt u mee naar het uiterste puntje van de gemeente Las Palmas de Gran Canaria, waar u de Caldera de Bandama vindt – een krater van 1 km breed en 200 meter diep.

De 16e-eeuwse Vlaamse koopman Daniel Van Damme plantte hier wijnstokken, nu is er nog slechts één overgebleven bewoner: de ongeveer tachtigjarige Agustinito heeft hier een boerderij.

Zoals u kunt zien valt er van een schat aan activiteiten en bezienswaardigheden te genieten op deze Gran Canaria excursies, weg van de drukke stranden en gezellige bars, vooral als u er zelf met de auto op uitgaat. Kijk voor meer informatie over Gran Canaria op onze uitgebreide pagina.