Herfstvakantie 2016 # Canarische Eilanden – Veilige zonbestemming

Zoek je een veilige reisbestemming voor je herfstvakantie 2016? Steeds meer (Noord) Europeanen kiezen deze herfst massaal voor Spanje en dan m.n. de Canarische Eilanden als vakantiebestemming. Tenslotte ben je hier tijdens de herfstvakantie 2016 verzekerd van de allerbeste weersomstandigheden.
herfstvakantie 2016

Deze zomer kiezen mensen al massaal voor Spanje, en ook voor de herfstvakantie 2016 zullen veel vakantiegangers kiezen voor Spanje. Vooral omdat ze het een veiligere vakantiebestemming vinden dan de voorheen populaire vakantiebestemmingen Tunesië, Turkije en Egypte. Reisorganisatie TUI heeft dit jaar daarom veel extra overnachtingscapaciteit ingekocht in heel Spanje, waaronder ook scherp geprijsde Canarische Eilanden vakanties.

Canarische Eilanden – Beste reisbestemming herfstvakantie 2016

Ben je op zoek naar een zonnige en veilige herfstvakantiebestemming, dan zijn de Canarische Eilanden een prima keuze. De Canarische Eilanden bieden een mix van Afrikaanse, Europese en Zuid-Amerikaanse culturen en bovenal gastvrije mensen.

Zon tijdens je Herfstvakantie 2016

Maar het allerbelangrijkste: ook in de herfstmaanden is het geweldig weer op de 7 Canarische eilanden (zie klimaat overzicht). In september, oktober en november liggen de temperaturen er gemiddeld rond de 20+ graden. Uitermate geschikt voor een zonnige strandvakantie in de herfst.

Ontspannen op de Canarische Eilanden

herfstvakantie Canarische eilandenDe Canarische Eilanden lijken op elkaar, maar verschillen ook evenzo van elkaar. Op La Palma is er bij wijze van spreken na elke bocht een nieuw landschap te zien. Op Gran Canaria kun je je ontspannen op een van de vele stranden.

Op Tenerife kun je worden opgeschrikt door gigantische hagedissen op een tropische plantage, of beklim je de Teide, de hoogste berg van Spanje, met zijn besneeuwde toppen. Het maanlandschap op Lanzarote is bijzonder voor een unieke wandeling. Of geniet je op Fuerteventura van wind- of kitesurfen tijdens je herfstvakantie 2016.

Herfstvakantie 2016 – Zon, Zee en Strand

Zoals hierboven al vermeld, het beste wat de Canarische Eilanden te bieden hebben en waarom miljoenen toeristen de Spaanse eilanden bezoeken is het klimaat. Warm en zonnig in de herfst- en wintermaanden, aangenaam warm in de lente en in de zomermaanden wordt de  hitte getemperd door de koele Atlantische wind (welke vooral sterk kan zijn op Fuerteventura en Lanzarote). Zo kun je het hele jaar door op de Canarische Eilanden genieten van een perfecte strandvakantie.

Mix van zon en Zuid-Amerikaanse invloeden

Geografisch liggen de Canarische Eilanden in Afrika, maar cultureel zijn ze Europees, en geestelijk Latijns-Amerikaans – veel eilandbewoners hebben nauwe bloedbanden met o.a. Cuba en Venezuela. De taal die hier gesproken wordt is een Zuid-Amerikaanse versie van het Spaans. Niet voor niets dat het grootste carnavalsfeest buiten Brazilië gehouden wordt op Tenerife. Salsa muziek en exotisch uitgedoste mensen is wat je hoort en ziet tijdens de vele carnavalsfeesten.

Welk eiland kiezen?

Elk van de zeven eilanden is een wereld op zichzelf, met hun eigen unieke charme. Hier geven we informatie over de vier grootste en meest bezochte eilanden: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura. Omdat dit de meest geboekte bestemmingen zijn voor de herfstvakantie 2016, en ze allemaal gemakkelijk bereikbaar zijn met het vliegtuig.

Herfstvakantie Tenerife

Herfstvakantie TenerifeEen van de grootste Canarische eilanden is Tenerife; als je een shopping en uitgaanstype bent voel je je hier direct op je plek. Winkelstraten vol kleding, schoenen, tassen en meer je vind je in alle badplaatsen.

Ook voor avondvertier zoals restaurants, pubs, discotheken en nachtclubs zijn de badplaatsen op Tenerife aan te raden. Naast goede hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden zijn ook het weer en de stranden op Tenerife uitstekend, zoals je hieronder kunt lezen.

Het weer Tenerife

In de herfstmaanden september, oktober en november zijn de weersomstandigheden uitstekend op Tenerife. In september is het overdag nog aangenaam warm met gemiddeld 27 graden. In oktober liggen de temperaturen overdag rond de 25 graden en zelfs in november is het overdag al snel 22 graden en een stuk beter dan in ons koude Nederland.

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 27 25 22
Min Temp 21 19 17
Zonuren 8 7 6
Regendagen 2 4 7
Zee Temp 24 23 22

Tenerife bezoeken – Stranden

Ben je dol op stranden, dan kun je het beste naar het strand Playa de Las Teresitas gaan. Dit strand wordt door velen als het mooiste van het eiland gezien. Dit kunstmatig aangelegde strand bestaat uit 1,5 kilometer (opgespoten) Saharazand, tegen een achtergrond van diepgroene bergen en tropische palmen. Door de aanwezige golfbreker is het ook voor kleine kinderen veilig zwemmen vanaf Playa de Las Teresitas.

De beste zandstranden vind je in de meest bekende badplaats Playa de las Americas. Natuurlijk zijn er nog veel meer stranden op Tenerife te vinden, maar vaak zijn dit de bekende zwarte lavastranden. Voor veel toeristen niet erg aantrekkelijk om te gaan zonnen. Wil je meer weten over de stranden op Tenerife kijk dan hier.

Herfstvakantie Gran Canaria

Herfstvakantie Gran CanariaGran Canaria heeft in de herfstmaanden gemiddeld 8 uur zon per dag en is daarmee een van de zonnigste plaatsen ter wereld. Niet voor niets dat miljoenen toeristen kiezen voor deze reisbestemming.

Velen weten dat de zon op je gezicht je beter doet voelen, en mooi weer tijdens je verblijf verhoogt het vakantieplezier. Zelfs Las Palmas in het noorden van het eiland heeft aangenaam weer in september, oktober en november.

80 stranden wachten op zonaanbidders

Op Gran Canaria vind je maar liefst 80 stranden die wachten op zonaanbidders vanuit de hele wereld. Of je nu een strand met voldoende parkeergelegenheid zoekt, of een waar je een koud biertje op loopafstand kunt kopen, Gran Canaria heeft ze. Ook natuurlijk afgelegen baaien, waar je bij wijze van spreken kunt rondhangen alsof het je privé strand is.

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 27 25 23
Min Temp 20 18 17
Zonuren 8 7 7
Regendagen 3 5 5
Zee Temp 24 23 22

We kunnen gerust stellen dat er een strand voor iedereen is op Gran Canaria. Sommige mensen houden elke dag vast aan dezelfde ligstoel op hetzelfde strand tijdens hun vakantie, terwijl anderen elke dag een ander strand ontdekken. De keuze is aan jou.

Net als op Tenerife vind je ook op Gran Canaria een uitgebreid aanbod shopping- en uitgaansmogelijkheden. Voor ieder vakantiebudget en voor elk wat wils.

Herfstvakantie Lanzarote

herfstvakantie LanzaroteMeer dan 300 vulkanen, bizarre maanlandschappen, maar ook vruchtbare akkers en bloeiende tuinen, witte huizen, zwarte en goudgele stranden – Lanzarote is een eiland van contrasten.

Het is de meest noordelijke en meest oostelijke van de Canarische archipel met een grootte van ongeveer 795 vierkante kilometer, heeft zelden een liefelijke aanblik, maar is vaak bizar en ruig in vele delen van het eiland.

Dit komt door het recente verleden van vulkanische activiteit op Lanzarote. Pas in de 19e eeuw was op het eiland de laatste grote uitbarsting, die maar liefst zes jaar duurde en waarbij het gehele zuidwesten werd verwoest. Nu is het veranderd in het prachtige Nationaal Park Timanfaya met de Montañas del Fuego. We raden elke Lanzarote vakantieganger aan om dit park te bezoeken.

Lanzarote is een van de meest oostelijke van de zeven eilanden van de groep van de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en wordt gekenmerkt door een bijzonder mild klimaat en zijn kenmerkende vulkanische landschap. Een vakantie in Lanzarote is dus het hele jaar door mogelijk.

Zeer aantrekkelijk is Lanzarote wanneer het “slechte weer” in de herfst 2016 in Nederland aanbreekt. Met een aantrekkelijke last-minute aanbieding kun je in 4-5 uur al met het vliegtuig op de Canarische Eilanden zitten. Daar zul je tijdens de herfstvakantie 2016 worden begroet door een blauwe lucht en aangenaam warme temperaturen.

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 28 25 23
Min Temp 20 18 16
Zonuren 7 7 7
Regendagen 1 3 5
Zee Temp 23 22 21

Herfstvakantie Fuerteventura

herfstvakantie FuerteventuraFuerteventura is het tweede grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland is 1722 vierkante kilometer groot en heeft geen grote natuurgebieden of andere historische bezienswaardigheden. Daartegen vind je op Fuerteventura de mooiste en langste zandstranden van de Canarische Eilanden.

Met ongeveer 90.000 inwoners, met een lengte van 140 km en een maximale breedte van 35 km, is Fuerteventura één van de dunst bevolkte eilanden van de Canarische Eilanden. Het smalste deel van het eiland is La Pared met 5 km.

Fuerteventura bestaat uit twee verschillende gebieden. Aan de ene kant Maxorata, aan de andere kant het schiereiland Jandia, een met zand bedolven gigantische krater, waarvan het noordwestelijke deel in de zee loopt. Op de kraterrand is het hoogste punt van het eiland te vinden, de “Pico de la Zarza” (807 m).

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 27 25 23
Min Temp 20 18 16
Zonuren 8 7 7
Regendagen 1 3 5
Zee Temp 22 22 21

De stranden op Fuerteventura en de Canarische Eilanden zijn openbaar. Houd er rekening mee dat er soms gevaarlijke zeestromingen kunnen ontstaan. In dat geval is het noodzakelijk om niet te gaan zwemmen. Op de vele stranden zijn er vlaggen die je kunnen helpen om te bepalen of zwemmen veilig is of niet.

  • Rode vlag: verboden te zwemmen.
  • Gele vlag: zwemmen op eigen risico.
  • Groene vlag: ideale omstandigheden om te zwemmen.

Herfstvakantie 2016 Fuerteventura, ook wat betreft het weer ben je op dit Canarische eiland verzekert van veel zon in september, oktober en november. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 27 graden in september en zakt naar gemiddeld 23 graden in november.
herfstvakantie 2016