Huurauto

Een huurauto op je vakantiebestemming geeft je veel vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Probeer echter onaangename verrassingen in het buitenland te voorkomen.HuurautoEr worden in toenemende mate flexibele vakanties met een afwijkende reisduur en bijzondere excursies geboekt. Een huurauto is dan vaak onmisbaar, blijkt uit de sterke toename van het aantal reserveringen. Volgens de Consumentenbond is er echter vaak veel mis met het huren van een auto in het buitenland. “Meestal wordt de consument misleid, waardoor de huurprijs tientallen procenten hoger uitkomt dan bij boeking is voorgespiegeld”, is de conclusie. Wees dus alert en neem onderstaande tips ter harte.

Voorkom onaangename verrassingen met een huurauto in het buitenland

Wat moeten we doen om onaangename verrassingen bij het huren van een auto tijdens je vakantie te voorkomen? Directeur Hans Knottnerus van Sunny Cars (met vestigingen in alle belangrijke plaatsen op de Canarische Eilanden) in Nederland en België geeft tien tips:

* Reserveer op tijd

Op populaire vakantiebestemmingen is het soms lastig een huurauto te reserveren in het hoogseizoen. Reserveer dus vroeg, dan heb je ruime keuze en scherpe tarieven. Last minute is altijd duurder.

* Koop eigen risico af

Is bij de prijs van je huurauto het eigen risico afgekocht? Zo niet, dan kun je bij schade met een enorme kostenpost te maken krijgen.

* Onnodig verzekerd?

Let op verplichte toeslagen ter plekke en overbodige verzekeringen. Bij Sunny Cars zijn alle verzekeringen standaard inbegrepen, inclusief glas, banden, bodem en dakschade.

* Controleer eventuele schade

Loop vooraf en na afloop met de verhuurder om de auto heen om die op schade te controleren. Check dat op het huurcontract en noteer krassen en deuken. Maak foto’s met datum.

* Voldoende krediet

Bij vrijwel alle autoverhuurders heb je een creditcard nodig als waarborg. Die borg kan flink oplopen. Sunny Cars heeft op diverse bestemmingen een ‘No Deposit’ optie.

* Let op tankregeling

Check welke tankregeling wordt aangeboden. Veel prijsvechters werken met ‘full-empty’, d.w.z. volle tank mee, leeg inleveren. Hiervoor betaal je een hogere prijs dan wanneer je zelf gaat tanken. Overgebleven benzine wordt namelijk niet vergoed. Niet aan te raden dus.

* Voorkom regentoeslag

Besluit je pas op vakantie een auto te huren en regent het? Dan verhogen lokale verhuurders gelijk de tarieven. Het is dus beter om bij het boeken van de vakantie meteen een huurauto te reserveren.

* 24/7 noodnummer

Bij een probleem of een dringende vraag is het prettig als de aanbieder altijd bereikbaar is en bovendien in het Nederlands aanspreekbaar is. Controleer dat bij je keuze.

* Kies de juiste auto

Een kleine huurauto lijkt aantrekkelijk qua prijs. Maar als je in de bergen rijdt, ben je voordeliger uit met een krachtige motor van een iets grotere auto. Houd ook rekening met inzittenden en bagage.

* Omzeil wachtrijen

Omzeil lange wachtrijen bij het afhalen van de auto door een ‘premium service’ te kiezen, zodat je voorrang krijgt aan de verhuurbalie, waar het huurcontract al klaar ligt.