Internetten en bellen op de Canarische Eilanden

Je hebt hier in Nederland een mobiel abonnement afgesloten. Dit abonnement heb je met zorg uitgekozen.

Je weet exact wat je wel en niet kunt doen met jouw mobiele abonnement hier in Nederland. Bijna zonder erbij na te denken bel, WhatsApp en internet je erop los.

Tot het moment dat je je beseft dat je naar het buitenland op vakantie gaat. Dan rijst ineens de vraag hoe het zit met je internet-abonnement in het land van bestemming.

Ga je naar het buitenland op vakantie dan is het handig om vooraf informatie in te winnen over het internet- en telefoongebruik in dat land.

Internetten en bellen binnen Europa

In het verleden was je internetbundel en/of belbundel alleen geldig in Nederland. Sinds 15 juli 2017 is hier verandering in gekomen.

Vanaf die datum worden er in principe geen roamingkosten meer gerekend voor gebruik van je internet-abonnement en belbundel binnen de landen die bij Europa horen.

Dit wil eigenlijk zeggen dat je je in Nederland afgesloten internet- en telefoonabonnement gewoon kunt gebruiken in alle landen van Europa zonder dat je bang hoeft te zijn voor extra kosten.

De Canarische Eilanden behoren bij Spanje en vallen dus ook onder de EU. Het komt er dus op neer dat je tijdens je verblijf op het vakantie-eiland normaal je internet-abonnement kunt gebruiken zoals je thuis gewend bent.

Voor je internet-abonnement maakt het dus geen verschil met Nederland. Wanneer je op de Canarische Eilanden verblijft dan kan je ook gewoon nummers binnen Europa bellen zonder dat er extra kosten worden berekend.

Het gaat hier dan natuurlijk wel om vaste nummers en mobiele nummers. Voor servicenummers is het anders, daar betaal je net als in Nederland een hoger tarief voor.

Blijf toch opletten met het gebruik van je abonnement voor internet en telefoon

Binnen Europa maak je dus gewoon op dezelfde manier gebruik van je mobiele abonnement als je in Nederland doet.

Toch kan het zijn dat je provider wat extra regeltjes heeft voor het gebruik van je internet- en belbundel in het buitenland.

bellen Canarische eilanden

Het is dan ook aan te raden om voor je vertrek toch even de website van je telecomaanbieder te raadplegen om te kijken of er voor bijvoorbeeld de Canarische Eilanden nog dingen zijn waar je even op moet letten.

Naast de regeltjes die je provider wellicht heeft voor het gebruik van je abonnement voor internet en bellen moet je je ook wel bewust blijven van je internetgebruik.

Wanneer je eenmaal in vakantiestemming bent maak je al snel veel foto’s die je weer deelt met mensen thuis via bijvoorbeeld social media en WhatsApp.

Foto’s en wellicht filmpjes verhogen je dataverkeer flink. Het zou zonde zijn als je internetbundel ineens opgebruikt is halverwege je vakantie of dat je achteraf moet bijbetalen voor je internetgebruik op de Canarische Eilanden.

Internetten en bellen op de Canarische Eilanden werkt dus exact zoals in Nederland maar informeer vooraf even of er toch niet iets is waar je rekening mee moet houden.