Kaart Canarische Eilanden

Kaart Canarische Eilanden – De Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, ten zuidwesten van Spanje en ten noordwesten van Afrika.

Op de kaart Canarische Eilanden is te zien dat ze direct voor de kust van Marokko liggen. Als gevolg van deze geografische ligging hebben de Canarische Eilanden altijd een belangrijke rol vervuld op de vaarroutes tussen Europa en Azië en Europa en Amerika.

Kaart Canarische EilandenKaart Canarische Eilanden wereldkaartDeze paradijselijke eilandengroep, met een heerlijk klimaat met een constante milde temperatuur het hele jaar door en prachtige stranden van fijn zand, bestaat uit 7 grotere eilanden (Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro) en een paar kleine (Alegranza, Graciosa, Montaña Clara, Roque del Este, Roque del Oeste en Lobos). Verrassenderwijs is het landschap van elk van de grote eilanden radicaal anders. De vliegtijd vanuit Nederland is ongeveer 4,5 uur.

De oorspronkelijke bevolking van de eilanden, in de volksmond Guanches, waren lang en hadden een witte huid. In 1496 werden de eilanden deel van het Spaanse koninkrijk, en de schepen van Christopher Columbus stopten hier op hun ontdekkingsreis naar de Nieuwe Wereld.

Kaart Canarische Eilanden – Het klimaat

Op de Canarische Eilanden is het altijd lente. De temperaturen tussen de seizoenen variëren slechts 6ºC, en de maandelijkse gemiddelde temperaturen op de eilanden variëren van 18º tot 24ºC. Dat betekent het hele jaar ideale omstandigheden om te zwemmen. Vanwege de geografische ligging van de eilanden, zeer dicht bij de kust van Afrika, is het klimaat van de eilanden subtropisch. Het verrassende landschap met hoge met sneeuw bedekte bergen, zeer dicht bij de stranden, is een extra attractie. De watertemperatuur varieert van 22°C in de zomer tot 19ºC in de winter.

Kaart Canarische EilandenOp La Palma, Tenerife en Gran Canaria komen soms tropische regens voor, terwijl Fuerteventura en Lanzarote erg droog zijn en bijna zonder onderbreking zon garanderen.
Het karakter van de bevolking wordt beïnvloed door deze bevoorrechte weersomstandigheden, de Canaries zijn beroemd om hun altijd vriendelijke en goede stemming. Dat kan ook worden gezegd over de vele buitenlanders, die hier graag de wintermaanden doorbrengen.

Kaart Canarische Eilanden – Gastronomie

De keuken van de Canarische Eilanden combineert traditionele Spaanse recepten met Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse invloeden. Je vindt hier een ongelooflijke verscheidenheid aan recepten, niet in het minst door het grote aanbod van de natuur, met uitstekende vis, groenten en fruit. Een zeer eenvoudig en bekend recept is Papas Arrugadas, in zout water gekookte aardappelen in de schil en geserveerd met Mojo picon, een hete saus van olie, knoflook, chili pepers en paprika.Een van de meest traditionele en tevens één van de oudste recepten van Canarisch eten is gofio. Het werd uitgevonden door de Guanches, de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden, als belangrijkste hoofdbestanddeel van hun maaltijd. Het is een meel gemaakt van gebrande granen: tarwe, gerst, mais, … Gofio wordt door de Canaries in veel recepten gebruikt: het kan worden toegevoegd aan soepen, stoofschotels, desserts, sauzen, en zelfs ijs. Als je van vis houdt, voel je je op de eilanden in het paradijs. Je vindt er een geweldige variatie aan internationale recepten met vis of schelpdieren.