La Graciosa

Het Canarische eiland La Graciosa – Sneeuwwitte stranden, azuurblauwe zee en geen hotels of asfaltwegen: Het bij Lanzarote horende eiland La Graciosa biedt volledige rust in de ongerepte natuur.

Degenen die het 27 vierkante kilometer eiland willen verkennen kunnen dit met de fiets doen of wandelingen maken langs de kust. Watersporters zullen ook opgetogen over de ideale omstandigheden op verschillende plekken op het eiland.

La Graciosa – Puur natuurLa GraciosaEen slechts 25 minuten durende boottocht brengt u van Órzola op Lanzarote naar La Graciosa. Met slechts 600 inwoners trekt het kleinste bewoonde eiland van de Canarische Eilanden vooral individualisten: In de havenstad en belangrijkste stad van La Graciosa, Caleta del Sebo, liggen zanderige straten tussen witgekalkte huizen; in plaats van grote hotels zijn er twee pensions en een aantal appartementen.

Eilandbezoekers kunnen het eiland te voet of met de fiets verkennen – ongeveer 30 km gemarkeerde, onverharde wegen leiden door stoffige zandgronden en leiden langs Caribisch aandoende baaien in alle richtingen. Zeker de moeite waard is een bezoek aan het Playa de las Conchas in het noordwesten. Ver van de bewoonde wereld strekt het 600-meter lange witte strand zich uit tot aan de voet van de vulkaan Mount Bermejo.

Een deel van de gedeeltelijk lege stranden behoren volgens kenners tot de beste watersportlocaties van de Canarische Eilanden: Zo is Playa del Corral in het westen vooral populair bij golfsurfers, wind- en kitesurfers glijden bij Playa de La Lambra in het noorden over het water. Rond La Graciosa zijn ook verschillende duikplekken, zoals ‘Punta de la Cocina’ in het zuidwesten. Tussen de bizarre rotsformaties, bogen en grotten komen duikers in het maximaal 20 meter diepe water kabeljauw, rode varkenslipvissen of adelaarsroggen tegen.Info: La Graciosa vormt samen met de onbewoonde eilanden Montaña Clara, Alegranza, Roque del Este en Roque del Oeste de Chinijo archipel en staat sinds 1986 onder natuurbescherming. Van Lanzarote vaart meerdere keren per dag een veerboot (€20 per pers. heen en terug, www.lineasromero.com). Fietsen kunnen ter plaatse worden gehuurd voor ongeveer €10 per dag. Wanneer u wilt overnachten is het aan te bevelen van tevoren te boeken.

Lanzarote is het meest oostelijke van de Canarische Eilanden. De totale oppervlakte is 862 vierkante kilometer. Het ligt op 1000 km van het Iberisch schiereiland en 130 kilometer van de Afrikaanse kust. Er wonen ongeveer 100.000 mensen op Lanzarote, de drie grootste toeristische centra zijn Puerto del Carmen, Costa Teguise en Playa Blanca.