Landschappen

Zwarte lava, fascinerende landschappen en de donderende Atlantische Oceaan – de Canarische Eilanden danken hun unieke landschappen aan de vulkanische oorsprong.LandschappenZeven zeer verschillende eilanden wachten op bezoekers. Naast de unieke landschappen zijn de Canarische Eilanden ook een paradijs voor duikers. De beste omstandigheden voor duikers zijn te vinden op het Europese Hawaii: Fuerteventura.

Hieronder vind je feiten, bezienswaardigheden en tips voor een reis naar de populaire Canarische Eilanden. Het klimaat is er het hele jaar door mild, waardoor de eilanden de ideale bestemming zijn voor je vakantie. Of het nu een zonvakantie of actieve vakantie betreft, er is van alles te beleven en te zien. Deze keer extra aandacht voor Fuerteventura.

Landschappen op het winderige eiland Fuerteventura

Fuertevetura ligt 120 kilometer ten westen van de Marokkaanse kust. Het eiland is het oudste Canarische eiland, het bestaat al meer dan 20 miljoen jaar als vulkaan.

Landschappen beachDe plaatsen op Fuerteventura zijn ingebed in een uniek landschap. De fascinerende onderwaterwereld trekt elk jaar vele duikers. Maar ook surfers op het zogenaamde “windeiland” profiteren van optimale omstandigheden. Echter, het tweede grootste van de Canarische Eilanden heeft nog een ander facet. Rustige, idyllische plaatsen met pittoreske stranden om te ontsnappen aan het dagelijks leven. Het schiereiland Jandia in het zuiden van het eiland bijvoorbeeld, bekend om haar prachtige gouden stranden.
Andere indrukwekkende bestemmingen op Fuerteventura zijn o.a.:

– het acht kilometer lange duinlandschap van Corralejo

– het natuurlijke paradijs met wilde dieren op Isla de Lobos

– het themapark Oasis Parque

– de Moorse gebouwen van de voormalige hoofdstad van het eiland Betancuria

Landschappen rocksHet rotsachtige landschap in het binnenland is onvergetelijk. Licht en schaduw toveren opmerkelijke kleuren, zoals goudgeel of roodachtig bruin, op de krater – een onvergetelijk schouwspel van de natuur.

Toeristische trekpleisters op de Canarische Eilanden

Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote behoren ook tot de meest populaire Canarische Eilanden. Afhankelijk van de bestemming krijg je te maken met verschillende landschappen en ervaringen.

Gran Canaria bijvoorbeeld heeft enorme zandduinen. De Vuurtoren El Faro is een populaire attractie voor bezoekers, evenals de hoofdstad Las Palmas en de rustige vissersdorpjes. Op Gran Canaria vindt iedere toerist de perfecte vakantieplek.Tenerife is het grootste Canarische eiland en de thuisbasis van de hoogste berg in Spanje. De Pico del Teide is 3718 meter hoog en een van de grootste trekpleisters op het eiland. De hoofdstad Santa Cruz met de grote haven en prachtige kerken is eveneens een zeer populaire bestemming.

Een andere belangrijke attractie is te vinden op Lanzarote. De Fire Mountains in het Timanfaya National Park is een must voor elke vakantie.

Lange stranden, het milde klimaat, rust en stilte, prachtige wandelgebieden en vulkanische rotsen: Het is geen wonder dat de Canarische Eilanden tot de meest populaire bestemmingen behoren. “Las Islas Canarias” worden jaarlijks bezocht door 9 miljoen mensen.