Lanzarote bezienswaardigheden

Lanzarote bezienswaardigheden – Wat u beslist niet mag missen tijdens uw vakantie op het vierde grootste van de Canarische Eilanden.Lanzarote bezienswaardigheden Lanzarote is het Canarische eiland dat het dichtst bij de Sahara ligt en is een geweldige plek om op elk moment van het jaar aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. Ondanks het feit dat het eiland op dezelfde breedtegraad ligt als Agadir in Marokko, is het op Lanzarote door een aangename bries heerlijk toeven. Dit betekent dat er het hele jaar een perfect klimaat heerst.

Het grimmige vulkanische landschap van Lanzarote is doorspekt met prachtige uitzichtpunten, zwarte stranden (perfect om te surfen) en een vreemd uitziend nationaal park. Het is een waar paradijs voor liefhebbers van het buitenleven. Cultuur- en kunstliefhebbers mogen de creaties van de lokale architect en kunstenaar César Manrique niet missen.

Lanzarote bezienswaardigheden – Top 5

Lanzarote bezienswaardigheden 11. Lanzarote bezienswaardigheden – Parque Nacional de Timanfaya
In dit totaal unieke vulkanische nationaal park zul u zich afvragen of u wel op aarde bent, laat staan in een deel van Spanje. De Timanfaya is ongeveer 300 jaar geleden ontstaan, toen een serie vulkaanuitbarstingen het eiland zes jaar achtereen door elkaar schudde en miljoenen kubieke meters lava uitspuwde, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in de huidige Montañas del Fuego. Hier kunt u eten bij het door Manrique ontworpen restaurant del Diablo, waar het voedsel wordt gekookt op de kokendhete vulkanische bodem.

2. Lanzarote bezienswaardigheden – El Golfo
El Golfo (het groene meer) is een geologisch wonder en een typisch voorbeeld van de ruwe natuurlijke schoonheid van Lanzarote. Het werd beroemd door de film One Million Years met Raquel Welch. Net langs de kust zijn een verzameling van grotten en inhammen gevormd – net als Giant’s Causeway in Noord-Ierland – door de beukende golven die gaten in het vulkanisch gesteente creëren. Dit buitengewone natuurverschijnsel zal tijdens uw vakantie een heel andere kijk op Lanzarote geven dan een dag op het strand.

Lanzarote bezienswaardigheden 33. Lanzarote bezienswaardigheden – Fundacion César Manrique
Een van de vele creaties van de op Lanzarote geboren kunstenaar César Manrique combineert architectuur met het unieke door lava geteisterde landschap. Deze grot is een huis, dat van nature voorkomende functies in de lava bevat en is door toeristen te bezichtigen. César Manrique bracht enige tijd door in de Verenigde Staten en werd sterk beïnvloed door Matisse en Picasso. Voor wie vertrouwd is met kunst zullen de soorten en vormen vertrouwd voelen. Op deze plaats, en op zes andere op het eiland, kunt u genieten van Manrique’s unieke stijl. Het is eveneens aan een politieke campagne van Manrique te danken dat er op Lanzarote alleen laagbouw voorkomt. De traditioneel geschilderde en witgekalkte gebouwen overheersen het prachtige ongerepte eiland.

4. Lanzarote bezienswaardigheden – Teguise Market
Een van de echte hoogtepunten tijdens een vakantie op Lanzarote, vooral voor liefhebbers van winkelen en grasduinen, is de markt in Teguise. Op zondagochtend van 9.00 tot 14.00 uur is dit de perfecte plek voor entertainment en een wandeling door het meest pittoreske dorp van Lanzarote, compleet met traditionele witte en groene huizen. Op de markt zijn de gebruikelijke zaken als voedsel te koop, maar ook meer zeldzame items, zoals kant, handgemaakt aardewerk en unieke lokale ambachten, die u nergens anders zult vinden.

Lanzarote bezienswaardigheden 55. Lanzarote bezienswaardigheden – Puerto Calero
Puerto Calero heeft een jachthaven met 450 ligplaatsen die grenst aan twee van de beste luxe hotels op Lanzarote – Costa Calero Hotel en het Hesperia Lanzarote. Met een aantal chique restaurants en bars is dit mini-resort de perfecte locatie voor een verfijnd avondje uit, waar u zich onder de de lokale bevolking en booteigenaren kunt begeven. Het is dicht genoeg bij Puerto del Carmen om even snel met de auto of taxi (er gaat ook een bus als u liever gebruik maakt van het openbaar vervoer) heen en weer te gaan, dus als u genoeg heeft van de relaxte sfeer hier, kunt u gemakkelijk terug naar het feestgedruis in Puerto del Carmen.Er is voor elk wat wils op Lanzarote, voor meer informatie over o.a. stranden, badplaatsen en andere Lanzarote bezienswaardigheden klikt u hier.