Lanzarote Klimaat

Lanzarote Klimaat – In dit artikel geven wij uitgebreide informatie over het weer en klimaat op Lanzarote, de gemiddelde temperaturen, zonuren en neerslag per maand.Lanzarote klimaatDe temperatuur kan enigszins variëren over het eiland, in het noorden is het over het algemeen wat koeler dan het zuiden, dat zonniger en relatief warmer is.

Zandstormen overgewaaid van de westkust van Afrika (lokaal bekend als Siroccos en Calimas) kunnen het hele jaar voorkomen op Lanzarote – vooral tijdens de zomer. Hoewel ze geen echt gevaar opleveren, brengen ze slechtere weersomstandigheden met zich mee, zoals slecht zicht en ongelooflijk hoge temperaturen – tot zo’n 20°C hoger dan normaal.

Lanzarote Klimaat gedurende het jaar

In de tabel Lanzarote klimaat tonen wij de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, zonuren en regendagen in Arrecife op Lanzarote.

Jan.Feb.Mrt.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Max Temp202122232426282929262421
Min Temp151516161618202121191715
Zonuren891011111111109988
Regendagen655300000457
Zee Temp191818191921212222222120

Lanzarote klimaat januari

De gemiddelde temperatuur voor Lanzarote in januari is zo’n 17°C. De hoogste temperatuur overdag is rond de 20°C, de laagste temperatuur is rond de 15°C. De zon schijnt ongeveer 8 uur per dag. Verdeeld over 6 dagen valt er gemiddeld 16 mm neerslag en de temperatuur van het zeewater is 19 graden. Ontsnap aan de kou in Nederland en boek in januari een heerlijke winterzon vakantie.

Lanzarote klimaat februari

De gemiddelde temperatuur in februari is zo’n 18°C. De hoogste temperatuur overdag is rond de 21°C, de laagste temperatuur blijft stabiel rond de 15°C. Overdag kun je dus heerlijk in korte broek met een T-shirt rondlopen, voor de avonden is het verstandig een vest of dunne jas mee te nemen. De zon schijnt ongeveer 9 uur per dag. Verdeeld over 5 dagen valt er gemiddeld 17 mm neerslag en de temperatuur van het zeewater is 18 graden. Met zulke omstandigheden is Lanzarote een ideale vakantiebestemming voor de voorjaarsvakantie.

Lanzarote klimaat maart

In maart stijgt de gemiddelde temperatuur van 18°C aan het begin van de maand tot 19°C aan het einde van de maand. De hoogste temperatuur overdag stijgt tot 22°C en de dagelijks laagste temperatuur stijgt tot 16°C. Ook in maart kun je overdag dus heerlijk in korte broek of badkleding rondlopen, voor de avonden is het nog steeds verstandig een vest of dunne jas mee te nemen. De zon schijnt ongeveer 10 uur per dag. Verdeeld over 5 dagen valt er gemiddeld 14 mm neerslag en de temperatuur van het zeewater is 18 graden.

Lanzarote klimaat april

In april stijgt de gemiddelde temperatuur nog iets verder. De hoogste temperatuur overdag stijgt tot 23°C en de dagelijks laagste temperatuur blijft stabiel op 16°C. Zomerse kleding en zonnecrème is het enige wat je nodig hebt, voor de avonden kan een dunne trui misschien nog van pas komen. De zon schijnt ongeveer 11 uur per dag. In april valt er verdeeld over 3 dagen slechts 3 mm neerslag en de temperatuur van het zeewater is 19 graden.

Lanzarote klimaat mei

In mei lopen de temperaturen op Lanzarote verder op met een gemiddelde temperatuur rond de 20°C. Overdag met maxima van 24°C en minima van 16°C. De zon schijnt 11 uur per dag en in mei valt er geen neerslag. De temperatuur van het zeewater is 19 graden. Heerlijk vakantieweer, waarmee Lanzarote een geweldige bestemming is voor de meivakantie.

Lanzarote klimaat juni

Met een gemiddelde temperatuur van 22°C (maxima van 26°C en minima van 18°C) is juni een geweldige vakantiemaand. De zon schijnt opnieuw 11 uur per dag en ook in juni valt er geen neerslag op Lanzarote. Het zeewater heeft een aangename temperatuur van 21 graden. Wanneer u niet afhankelijk bent van het hoogseizoen is dit de perfecte tijd om een zonvakantie naar Lanzarote te boeken.

Lanzarote klimaat juli

Ook juli kent met een gemiddelde temperatuur van 24°C (maxima van 28°C en minima van 20°C) en 11 uur zon per dag geweldige omstandigheden. De kans op neerslag is opnieuw nihil en de temperatuur van het zeewater is 21 graden. Perfect voor een heerlijke zonvakantie!

Lanzarote klimaat augustus

Met een gemiddelde temperatuur gedurende de hele maand van 25°C, met maxima van 29°C en minima van 21°C, is augustus de warmste maand van het jaar. De temperatuur van het zeewater is 22°C. Met 10 uur zon per dag kunt u de hele dag genieten op het strand of aan het zwembad. De kans op enige neerslag is in augustus evenals de voorgaande maanden te verwaarlozen.

Lanzarote klimaat september

De gemiddelde temperatuur in september ligt rond de 25°C, met maxima van 29°C overdag en minima van 21°C in de avond. De zon schijnt 9 uur uur per dag en de kans op neerslag is minimaal, als je pech hebt kun je te maken krijgen met een beetje motregen. Met een gemiddelde van 22°C is het zwemwater heerlijk van temperatuur. Ook nu buiten het hoogseizoen perfecte vakantieomstandigheden.

Lanzarote klimaat oktober

In oktober koelt het iets verder af op Lanzarote tot 24 graden aan het begin van de maand en de laatste dagen 22 graden. De gemiddelde temperatuur bedraagt nog steeds 23°C, met maxima van 26°C en minima van 19°C. De kans op neerslag neemt iets toe tot 11 mm verspreid over 4 dagen en de zon schijnt 9 uur per dag. Het zeewater is nog steeds warm, met een gemiddelde van 22°C perfect om te zwemmen.Lanzarote klimaat november

In november dalen de temperaturen verder op Lanzarote. De gemiddelde temperatuur bedraagt 21°C met maxima van 24°C overdag en minima van 17°C na zonsondergang. De temperatuur van het zeewater is 21°C en er is ongeveer 8 uur zon per dag. De gemiddelde neerslag neemt toe tot 14 mm in 5 dagen, dus kans op een buitje.

Lanzarote klimaat december

December is een van de koelste maanden, maar op Lanzarote is het warmer dan op de meeste andere vakantiebestemmingen in Europa, zelfs warmer dan op de andere Canarische Eilanden. De gemiddelde temperatuur bedraagt ongeveer 18°C, met maxima van 21°C en minima van 15°C. De gemiddelde neerslag is zo’n 28mm in 7 dagen. De gemiddelde temperatuur van het zeewater van 20°C, met 8 uur zon per dag is het echter ook in deze periode nog steeds goed toeven op het strand. December is een ideale tijd om Lanzarote te bezoeken als je wilt ontsnappen aan de koude, winderige omstandigheden thuis.