Lanzarote stranden

Lanzarote stranden – Lanzarote is een paradijs voor echte strandliefhebbers. Het eiland beschikt over bijna 100 prachtige stukken zandstrand, waarvan sommige tot de beste op de Canarische Eilanden worden beschouwd, zoals de enorme baai van Famara aan de ruige noordwestkust en de onderling verbonden baaien van Papagayo, dicht bij Playa Blanca in het zuiden. En het beste van alles zijn het grote aantal goudkleurige stranden in plaats van de zwart vulkanische stranden op de meeste andere Canarische Eilanden.Lanzarote stranden

Hoewel Lanzarote naast het klimaat en de stranden veel bezienswaardigheden heeft zijn de stranden voor de overgrote meerderheid van de bezoekers de belangrijkste factor bij de keuze voor het eiland. Alle belangrijke badplaatsen – Puerto del Carmen, Costa Teguise en Playa Blanca – hebben een aantal uitstekende stranden, waarvan de meeste voor de toeristen zijn gemaakt met geïmporteerd zand uit de Sahara. Maar het eiland heeft ook een aantal spectaculaire, natuurlijke stranden die het ontdekken waard zijn.

 

 

Lanzarote stranden Playa QuemadaLanzarote stranden van zwart goud

De Canarische Eilanden worden vaak geassocieerd met zwarte zandstranden, maar op Lanzarote zijn er maar enkele van, ondanks de relatief recente vulkaanuitbarstingen op het eiland. De mooiste zwarte stranden zijn Playa Quemada, in de buurt van Puerto del Carmen, en El Golfo, op de weg naar Playa Blanca.

Lanzarote stranden – Blauwe Vlag stranden

Zoals u mag verwachten hebben de drie belangrijkste badplaatsen – Puerto del Carmen, Costa Teguise en Playa Blanca – een aantal uitstekende Blauwe Vlag stranden. Deze zijn goed onderhouden, worden regelmatig schoongemaakt en bieden alle gebruikelijke faciliteiten, zoals ligstoelen, parasols en toiletten.

Het is onvermijdelijk dat de stranden in de belangrijkste vakantieoorden vooral tijdens het hoogseizoen, zoals de zomer en tijdens Kerstmis en andere schoolvakanties, erg druk zijn. U zult het strand dan moeten delen met honderden anderen, maar er zijn daarnaast ook nog genoeg andere mogelijkheden.

Lanzarote stranden buiten de gebaande paden

De mooiste stranden van het eiland liggen een beetje buiten de gebaande paden en zijn in het algemeen minder druk dan de stranden in de badplaatsen. Ze zijn voor een groot deel ook nog in hun natuurlijke staat – wat betekent dat de meeste geen faciliteiten hebben en het schoonmaken wordt overgelaten aan de getijden.

Lanzarote stranden PapagayoLanzarote stranden – Wat zijn de mooiste stranden?

Qua schoonheid is het moeilijk om te bepalen wat de mooiste stranden zijn. Maar de meeste bewoners zijn het erover eens dat de stranden van Papagayo en Famara de mooiste op het eiland zijn. Beide zijn zeer verschillend. Papagayo is een schilderachtige verzameling van baaien, terwijl Famara een lange strook strand is van maar liefst negen kilometer lang.

Cruciaal is echter dat het weer op Papagayo in het algemeen veel beter is omdat het aan de zuidkant van het eiland ligt. Famara ligt aan de noordwestkust, wat betekent dat het tijdens de wintermaanden niet echt geschikt is om te zonnen. Ook op andere momenten van het jaar is Famara door de sterke wind beter geschikt voor activiteiten zoals wandelen of kitesurfen.

Lanzarote stranden – Natuurlijke strandenOrzola aan de noordkant van het eiland heeft een aantal wilde en natuurlijke stranden. De bekendste daarvan is Caleton Blanco, het laatste strand voor het dorp op de weg naar Jameos del Agua. Net ten noorden van Orzola ligt Playa de la Canteria, een ander mooi strand, maar met een ruwe branding, waardoor het gevaarlijk is voor zwemmers, maar favoriet bij de lokale surfers.

Verder naar het noorden, onder de Mirador del Rio, ligt Playa El Risco. Dit is waarschijnlijk het wildste strand op het eiland en het is moeilijk om er te komen – met de boot vanuit Orzola of via een pad onderaan een klif dicht bij Guinate Tropical Park. Een zware één uur durende wandeling die twee keer zo zwaar voelt als u bergopwaarts terugkeert.

Families of degenen die liever wat meer voorzieningen hebben, moeten naar Playa Garita in Arrieta. Het strand is hier ongeveer 1 km lang en er zijn een paar restaurants op het strand. Er zijn ook goed onderhouden douches en toiletten.

Lanzarote stranden Playa del RedcutoLanzarote stranden – Stadsstrand

Ongeveer de helft van de 140.000 inwoners van het eiland woont in Arrecife en zij hebben een uitstekend strand recht voor hun deur. Het palmbomen strand van Playa Reducto ligt midden in het centrum van de stad. Geweldig om te zwemmen door de riffen die de kustlijn van de hoofdstad omringen.

Lanzarote stranden – Lokale favorieten

El Cable ligt net buiten Arrecife en de kleine agglomeratie geeft je het gevoel van een dure woonwijk. Er is een leuk klein strand dat ook te voet te bereiken is via het kustpad dat helemaal van Arrecife tot Puerto del Carmen loopt.

Playa Honda is een agglomeratie met een grote boulevard dicht bij de luchthaven en er is een 5 km langgerekt strand, genaamd Guacimeta. Langs het strand loopt een schilderachtig voetpad met aanplant en er zijn tevens een paar bars en restaurants.