Las Palmas Gran Canaria

Las Palmas Gran Canaria – Sinds de start van het toerisme in Las Palmas Gran Canaria is er veel gebeurd op het populaire toeristische eiland voor de kust van Afrika.

Door de ontwikkeling en uitbreiding van recreatiegebieden in het zonnige zuiden, met name in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw, is de toeristenstroom steeds meer verschoven.

Las Palmas Gran Canaria – De hoofdstadLas Palmas Gran CanariaDe twee wijken die samen het centrum vormen van Las Palmas Gran Canaria zijn La Vegueta en Triana met een aantal historische gebouwen en pleinen. Verder is dit de belangrijkste plaats om te gaan winkelen. De hoofdwinkelstraat is de autovrije Calle Mayor de Triana, waar je ondermeer de grotere modezaken vindt.

Het hart van de wijk Vegueta is de historische kern van Las Palmas Gran Canaria. Zeer indrukwekkend is het Plaza de Santa Ana met de Cathedral de Santa Ana. Recht tegenover de kathedraal ligt het Casa Consistorial. Opvallend detail zijn de acht bronzen honden die de kerk lijken te bewaken.
Achter de kathedraal ligt het Casa de Cólon. Dit paleis met een fraaie gotische entree stamt uit het einde van de 15e eeuw. Tegenwoordig is hier het Columbus museum gehuisvest.

Het noorden van Gran Canaria

Terwijl de toeristen in steeds grotere aantallen naar de stranden van Playa del Ingles, Maspalomas en Puerto Rico trokken, verloor Las Palmas Gran Canaria, de hoofdstad van het eiland, steeds meer zijn belang voor het toerisme. Ook de andere steden in het noorden van Gran Canaria konden slechts ten dele profiteren van de toeristenstroom. Ten onrechte, zo wordt al snel duidelijk wanneer je over over het eiland reist. Het noorden heeft niet alleen groene landschappen en wilde stranden, waar je niet pal naast je buurman ligt, maar ook interessante steden en dorpen.

Las Palmas Gran Canaria ArucasZoals bijvoorbeeld Arucas. De naam is bij de meeste toeristen die naar het eiland komen wel bekend vanwege de rum die hier wordt gestookt, en veel vakantiegangers zullen er beneveld door zijn geraakt tijdens de luidruchtige feesten in de bars en nachtclubs van Playa del Ingles of Puerto Rico. Dat je de distilleerderij ook kunt bezoeken is minder bekend. Bij een bezoek aan de stad moet u ook de tijd nemen om een kijkje te nemen in de neo-gotische kerk en het pittoreske en historische centrum van Arucas.Ook Firgas, met zijn verzorgde Paseo de Gran Canaria, is een van de plaatsen op het eiland die zeker een bezoek waard zijn. Evenals Moya, waar het plein rond de kerk een prachtig uitzicht biedt op de omliggende valleien. De woningen van de oude Canariers in Santa María de Guía en de grotschilderingen in Gáldar zijn ook bestemmingen die de moeite waard zijn voor een excursie naar de bezienswaardigheden en de inwoners in het noorden van Gran Canaria. Authentiek Canarisch leven vindt u ook in de kleine dorpen in de spectaculaire bergen van het eiland. Iedereen die ooit op één van de pittoreske dorpspleinen rustig een kop koffie heeft gedronken, zal de drukte van de toeristische gebieden heel snel vergeten en beseffen dat Gran Canaria veel meer te bieden heeft als feesten, strand en zonnebaden.