Mooiste Canarische eiland

Wat is het mooiste Canarische eiland? Deze vraag is niet een, twee, drie te beantwoorden en hangt af van uw eigen voorkeuren, wat u zoekt en waar uw interesses liggen.We krijgen regelmatig de vraag voorgelegd wat het mooiste Canarische eiland is, maar hier is zoals gezegd geen eensluidend antwoord te geven en is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.

Op onze website geven we uitgebreide informatie m.b.t. de verschillende Canarische Eilanden, zoals het klimaat, bezienswaardigheden, activiteiten, hotels, appartementen, etc. Hieronder geven we in het kort een aantal tips die u mogelijk kunnen helpen beslissen wat voor u het mooiste Canarische eiland is.

Wat is het mooiste Canarische eiland?

Elk eiland biedt iets anders. Wat is voor u het mooiste Canarische eiland en past bij uw vakantiewensen? Laten we de verschillende eilanden eens een voor een bekijken, van groot naar klein:

Tenerife

 • Mooiste Canarische eiland TenerifeBelangrijkste bezienswaardigheden: Loro Parque, Siam Park
 • Wie gaan er naartoe: 18-30 jaar, families, bergbeklimmers
 • Het beste voor: uitgaan, uit eten gaan, wandelen

Al sinds de jaren zestig is Tenerife een hotspot voor toeristen en het werd in die tijd dan ook steevast als het mooiste Canarische eiland genoemd.

Tenerife is het grootste van de Canarische Eilanden en, hoewel het tevens de meeste inwoners heeft, voelt de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife duidelijk provinciaals aan. El Teide is met 3.178 m de hoogste berg van Spanje.

Naast de speciaal gebouwde resorts Las Americas en Los Cristianos in het zuiden is ook het noorden van het eiland de moeite waard. In het bijzonder de prachtig bewaard gebleven universiteit van San Cristóbal de La Laguna. Bezoek ook de Guachinches in het noorden van Tenerife. Dit zijn tijdelijke restaurants die gespecialiseerd zijn in de traditionele Canarische keuken, en ze alleen krijgen een vergunning als zij ook hun eigen wijn produceren.

logo canarische eilanden TUIlogo canarische eilanden Sunweb

Fuerteventura

 • Mooiste-Canarische-eiland-FuerteventuraBelangrijkste bezienswaardigheden: Oasis Park Fuerteventura, Acua Waterpark Corralejo
 • Wie gaan er naartoe: koppels, gezinnen, surfers
 • Het beste voor: stranden, watersporten, winterzon

Telkens wanneer er een top 10 stranden wordt gepubliceerd, is de kans groot dat de stranden van Fuerteventura er in voorkomen. Met name de 11 km lange strook kustlijn, die tot Corralejo in het noorden van het eiland loopt, maakt dit voor velen het mooiste Canarische eiland. Dit is nog maar een deel van de meer dan 150 stranden op Fuerteventura.

Een andere interessant weetje: er zijn meer geiten op het eiland dan mensen. De hoofdstad Puerto del Rosario was tot 1956 zelfs bekend als Puerto de Cabras (Haven van geiten). Naast het fokken van geiten voor hun vlees produceert de lokale bevolking de bekroonde Majorero kaas uit de geitenmelk.

Ga voor een contrast met de tropische stranden en de grazende geiten eens kijken in het westen in Cofete. Hier vindt u Villa Winter, een pand gebouwd door de Spaanse dictator Franco op een stuk land, dat door de Duitse hiervoor ter beschikking werd gesteld. Het landgoed is in nevelen gehuld.

logo canarische eilanden TUIlogo canarische eilanden Sunweb

Gran Canaria

 • Mooiste Canarische eiland Gran CanariaBelangrijkste bezienswaardigheden: Aqualand Maspalomas, Palmitos Park
 • Wie gaan er naartoe: 18-30 jaar, fietsers, gezinnen
 • Het beste voor: nachtleven, duiken, golf

Van harte welkom op een miniatuur continent, waar de weelderige bananenplantages in het noorden worden afgewisseld met de Sahara-achtige duinen van Maspalomas in het zuiden.

Gran Canaria heeft het jaar door een gemiddelde temperatuur van 22°C, waarbij de thermometer zelden onder de 20°C komt, zelfs ’s nachts. Hierdoor heeft het de bijnaam: ‘eiland van de eeuwige lente’. Door de afwisseling in landschap wordt Gran Canaria door velen als het mooiste Canarische eiland gezien.

De hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria heeft een relaxed Latijns gevoel, niet voor niets staat het bekend als Little Havana. Hoewel de ontwikkeling in de jaren zeventig Playa del Inglés een slechte naam heeft bezorgd, heeft een aantal recent doorgevoerde maatregelen voor een ommekeer gezorgd. Om een wereld, ver verwijderd van de resorts, te ontdekken moet u eens een bezoek brengen aan de unieke Camino de Santiago, die zich over een lengte van 75 km uitstrekt van Maspalomas naar Gáldar in het noordwesten.

logo canarische eilanden TUIlogo canarische eilanden Sunweb

Lanzarote

 • Mooiste Canarische eiland LanzaroteBelangrijkste bezienswaardigheden: Rancho Texas Lanzarote Park, Aquapark Costa Teguise
 • Wie gaan er naartoe: paren, fietsers, gezinnen
 • Het beste voor: stranden, mountainbiken, wijn

Als u voor de eerste keer het vulkanische landschap van Lanzarote ziet (een restaurant in het op een maanlandschap lijkende Timanfaya National Park maakt gebruik van de warmte voor het grillen van vlees) zult u verbaasd zijn dat de lokale bevolking hier wijnstokken heeft geplant.

Maar er is een wijnstreek, La Geria, die samen met Tenerife, de meest hoog aangeschreven Canarische wijnen produceert. Het is er niet allemaal droog en stoffig, het groene Haría in het noorden van het eiland is de thuisbasis van de Vallei van Duizend Palmen.

Lanzarote is een van de meest ongerepte van de eilanden en populair bij veel toeristen, die het dan ook als het mooiste Canarische eiland zien. Lanzarote zou niet zijn wat het is zonder de blijvende invloed van César Manrique (1919-1992). De kunstenaar en architect wilde de tradities van zijn thuiseiland te bewaren, zodat hij de autoriteiten heeft kunnen overtuigen om voor nieuwe constructie alleen laagbouw toe te staan. Veel traditionele witte gebouwen zijn gedrapeerd met bougainville.

logo canarische eilanden TUIlogo canarische eilanden Sunweb

La Palma

 • Mooiste Canarische eiland La PalmaBelangrijkste bezienswaardigheden: Parque Nacional de la Caldera de Taburiente, Roque de los Muchachos
 • Wie gaan er naartoe: astronomen, wandelaars, individuele reizigers
 • Het beste voor: duiken, speleologie, walvis spotten

U zult moeite hebben om in heel Europa een helderder hemel te vinden dan in La Palma. Dat verklaart meteen waarom het eiland favoriet is bij sterrenkijkers die om die reden La Palma als het mooiste Canarische eiland beschouwen. Lage niveaus van luchtverontreiniging hebben geleid tot de bouw van astronomische observatoria. La Isla Bonita is een eiland om te bezoeken als je weg van alles wilt zijn.

logo canarische eilanden TUIlogo canarische eilanden Sunweb

La Gomera

 • Mooiste Canarische eiland La GomeraBelangrijkste bezienswaardigheden: Casa de Colón, Valle Gran Rey
 • Wie gaan er naartoe: dagjesmensen, wandelaars, naturisten
 • Het beste voor: plantkunde, wandelen, walvis spotten

Geografisch is het Afrikaans, politiek Spaans, maar La Gomera voelt eigenlijk meer Zuid-Amerikaans. Vooral het Parque Nacional de Garajonay lijkt het Amazonegebied, met name in de mistige maanden.

Ga het binnenland in en luister naar de fluittaal El Silbo, koop traditioneel aardewerk en proef van de legendarische almogrote (een pittige kaas) bij Bar Sonia. Als u niet uw hele vakantie wilt doorbrengen op La Gomera, er is een regelmatige veerdienst die het eiland verbindt met het naburige Tenerife.

logo canarische eilanden TUIlogo canarische eilanden Sunweb

El Hierro

 • Mooiste Canarische eiland El HierroBelangrijkste bezienswaardigheden: Ecomuseo de Guinea y Lagartario, Mirador de Bascos
 • Wie gaan er naartoe: duikers, wandelaars, individuele reizigers
 • Het beste voor: vogels kijken, ecotoerisme, natuurlijke zwembaden

Het meest westelijke van de Canarische Eilanden, El Hierro, is het tegenovergestelde van het meest oostelijke: Fuerteventura. Het laatste beschikt, omdat het dichter bij Afrika ligt, over gouden stranden met zand dat is overgewaaid van de Sahara.El Hierro staat niet bekend om zijn zandstranden, daarentegen zijn de stranden hier opgebouwd uit zand van donkerder kleuren en zelfs stenen. Het klimaat is minder ideaal om even bij te bruinen, met veel natte en winderige dagen in de loop van het jaar. De hoofdstad Valverde is meer dorp dan stad, met een bevolking van iets meer dan 5.000. Het is misschien niet het mooiste Canarische eiland, maar natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Hebt u het voor u mooiste Canarische eiland nog niet gevonden? Voor uitgebreidere informatie kunt u klikken op de afzonderlijke eilanden.

logo canarische eilanden TUIlogo canarische eilanden Sunweb