Mooiste stranden

Drie van de mooiste stranden van Spanje bevinden zich op de Canarische Eilanden.Reisportaal TripAdvisor heeft na onderzoek onder klanten aan de hand van hun ervaringen en opmerkingen een lijst van de “10 mooiste stranden Spanje” samengesteld. Het resultaat is in de provincie Gran Canaria met vreugde ontvangen. Drie van de meest populaire stranden zijn gelegen in de oostelijke provincie van de Canarische archipel.

Mooiste stranden Spanje

Mooiste stranden Las CanterasLas Canteras is opnieuw verkozen tot beste Canarische strand. Dit kilometers lange zandstrand in de plaats Las Palmas heeft reeds vele prijzen gewonnen en is populair bij zowel de lokale bevolking als bezoekers. Voor velen is Las Canteras niet alleen een van de mooiste stranden in Spanje, sommigen beschouwen het zelfs als beste stadsstrand van de wereld, nog voor het beroemde Copacabana in Rio de Janeiro.

Playa de la CafeteEen plaats achter Las Canteras staat op nummer 9 een ander strand op de Canarische Eilanden. Deze keer gaan we naar Fuerteventura, dat bekend staat om haar vele brede zandstranden. Playa de la Cofete in het zuidoosten van het eiland wordt met name zeer gewaardeerd door de zwemmers. Toch is La Cofete ten opzichte van vorig jaar licht gedaald. In 2014 belandde het strand nog op de 5de plaats van de lijst.Playa de PapagayoNog net binnen de 10 van Spanje behoort de idyllische baai van Playa de Papagayo op Lanzarote. Het witte zand vormt hier een prachtig contrast met de zwarte lava rotsen die het strand ten oosten van de badplaats Playa Blanca beschermen. Met deze drie Playas behoort de provincie Las Palmas tot de top van alle provincies van het land. Nergens zijn meer droomstranden te vinden. De nummer 1 van de Spaanse stranden ligt dit jaar echter op de Balearen. Playa de ses Illetes op Formentera heeft, net voor Playa de Bolonia bij Tafira, de bovenste positie veroverd bij de verkiezing van de populairste stranden in Spanje.