Natuurlijke zwembaden

Natuurlijke zwembaden genieten een grote populariteit onder vakantiegangers op de Canarische Eilanden.

Geen architect in de wereld kan wedijveren met de creatieve kracht van de natuur. De Canarische Eilanden tonen dit aan met al hun pracht en praal en beschikken over een groot aantal natuurlijke zwembaden met kristalhelder water. De Canarische Eilanden zijn veel meer dan alleen “zon en strand”. De eilanden kennen talloze groene landschappen en vulkanische natuurlijke fenomenen, de natuurlijk gevormde zoutwater zwembaden trekken jaarlijks miljoenen bezoekers om te ontspannen en te genieten.

De beste natuurlijke zwembaden op de Canarische EilandenNatuurlijke zwembadenElk van de zeven eilanden heeft verschillende natuurlijke zwembaden van verschillende afmetingen en diepten. De heldere blauwe kleur en de zuiverheid van het kristalheldere water zijn een lust voor het oog. Dankzij het “beste klimaat in de wereld” kun je gedurende het hele jaar genieten van deze unieke attracties.

De door de natuur ontstane waterparken op schilderachtige plekjes zijn ware publiekstrekkers. Op de Canarische Eilanden zijn er ongeveer 60 te vinden. De meeste liggen op zeeniveau aan de kust.

LANZAROTE, Piscinas de Punta Mujeres

Het natuurlijke zwembad Punta Mujeres, dat zich uitstrekt over een gebied van twee kilometer in het noordoosten van Lanzarote, verrast met zijn verschillende zwembaden en schoonheid tegen de achtergrond van een vissersdorp. Er zijn alleen trappen en een zonneterras aangelegd, al het andere is gemaakt door de natuur. Het ligt in de buurt van de toeristische attracties Jameos del Agua en César Manrique’s Cueva de los Verdes in het noorden van Lanzarote.

FUERTEVENTURA, Aguas VerdesFuerteventura is synoniem aan eindeloze gouden zandstranden. Toch herbergt de westkust andere interessante schatten. Aguas Verdes Betancuria is een van deze attracties en maakt indruk met zijn gevarieerde aanbod van ongerepte natuurlijke zoutwater zwembaden. Het gebied van ongeveer zes kilometer, bezaaid met baaien en plassen ver weg van de toeristische gebieden, is alleszins een bezoek waard.

GRAN CANARIA, Piscinas de Roque Prieto

Natuurlijke zwembaden Gran CanariaOp het noordelijkste punt van het eiland Gran Canaria zijn er twee kunstmatig gecreëerde zwembaden, waar je rustig kunt zwemmen, zelfs met een ruwe zee. Met een mengsel van ondiepe en andere, tot drie meter diep, is het de perfecte plek om ver weg van lawaai en drukte te ontspannen. Deze zoutwater zwembaden zijn omgeven door een zeer ongebruikelijke landschap met open velden en de beroemde Canarische bananenplantages.

TENERIFE, Charco del Viento

Natuurlijke zwembaden TenerifeDe Charco del Viento is een van de vier natuurlijke zwembaden op het eiland Tenerife. Je kunt hier heerlijk zwemmen met uitzicht op de Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje. Vanwege het turquoise gekleurde water, het zand, de rotsen en gestolde lava is dit een van de mooiste natuurlijke zwembaden op het eiland.

LA GOMERA, Hermigua Piscina

De enige zeewater zwembad op La Gomera is omringd door vier historische pilaren, die met hun hoogte van 30 meter zorgen voor een imposante historische achtergrond. In de 20e eeuw diende het stroomgebied als een laadstation voor de export van tomaten en bananen.

LA PALMA, Charco Azul

Het natuurlijke zwembad Charco Azul op La Palma kreeg grote bekendheid in 2013 vlak na de toekenning van het eco-label “Blauwe Vlag” voor duurzaam toerisme. De toeristische attractie is gelegen in het noorden van het eiland in de stad San Andrés y Sauces.

EL HIERRO, Charco Azul

Zwembad El HierroHet helderblauwe water en het vulkanische landschap maken van Charco Azul op El Hierro één van de mooiste natuurlijke zwembaden van de hele archipel. Dankzij de indrukwekkende lavasteen is het natuurlijke zwembad een van de meest gefotografeerde plaatsen op het eiland.

Over de Canarische Eilanden

Vanwege het wereldwijde unieke aangename klimaat zijn de Canarische Eilanden een prachtige vakantiebestemming voor alle seizoenen. De zeven droomeilanden zijn de ideale plek om te ontsnappen uit het dagelijkse leven, de accu op te laden en lichamelijk en geestelijk ontspannen weer thuis te komen. De keuze voor de Canarische stranden, de vulkanische oorsprong van de eilanden, de levendige en gastvrije manier van leven, de mogelijkheid om een actieve vakantie door te brengen met tal van outdoor-activiteiten, de verschillende soorten accommodatie en recreatieve activiteiten hebben veel bezoekers steeds opnieuw doen terugkeren.