Ontspanning

Ontspanning – De Canarische Eilanden bieden een breed scala aan moderne wellness-centra en zijn de hotspot voor een revitaliserende anti-aging behandeling.OntspanningDankzij de uitstekende geografische ligging zijn de Canarische Eilanden al eeuwen bekend om hun revitaliserende effect. Aan het begin van de de zomervakantie geven wij u 10 tips over de schoonheidsgeheimen van de Canarische Eilanden, die uw stress doen afnemen en u nieuwe energie geven.

1. Ontspanning – Natuurlijke schoonheidsbehandelingen met zand en zout water

Het verrijkte zeewaterzand is ideaal voor natuurlijke schoonheidsbehandelingen, zoals modderbehandelingen: het zand is uitstekend geschikt voor natuurlijke voetscrubs. Tegen huidproblemen zoals acne of dermatitis helpt zeewater: zwemmen in de zee versnelt niet alleen het genezingsproces, maar ook de afvoer van gifstoffen. Tal van natuurlijke zwembaden met kristalhelder water nodigen uit tot relaxen.

2. Ontspanning – Waardevol zonlicht en vitamine D

Met 4800 uren zon hebben de Canarische Eilanden de meeste zonuren van Europa. Zonlicht heeft niet alleen een positief effect op de stemming en helpt te ontspannen, maar geeft ook een stralende tint. Een ander voordeel is dat zonnestralen helpen bij het voorkomen van ziekten zoals osteoporose en hoge bloeddruk en spierpijn verlichten.

3. Ontspanning – Open lucht spa’s

Met zijn helende eigenschappen helpt het Canarische thermaal water bij het ontgiften van het lichaam, het stimuleert de bloedsomloop en vermindert de hartslag. Naast hun natuurlijke bronnen bieden de eilanden een breed scala aan moderne spa centra met de nieuwste behandelingen.

4. Ontspanning – Activiteiten in de buitenlucht

De Canarische Eilanden hebben het hele jaar door een mild klimaat zonder grote temperatuurverschillen. Het resultaat? Pure afwisseling: het strandgevoel kan hier perfect worden gecombineerd met ontspanning en diverse outdoor activiteiten.

5. Ontspanning – Vitale zeebries

De zeewind vanuit de Atlantische Oceaan produceert veel antioxidanten, die zorgen voor een ontspannend effect. De zuivere lucht van de passaatwinden is ook heel gezond voor de huid en de luchtwegen. Outdoor activiteiten onder deze omstandigheden zorgen voor de aanmaak van endorfine en balans van lichaam en geest.

6. Ontspanning – Wandelen

Het ontdekken van nieuwe en ongerepte plekken fungeert vaak als een verjongingskuur. Of het nu een trektocht is door laurierbossen en nationale parken of een wandeling door woestijnachtige duinen of maanlandschap – de Canarische Eilanden beloven een ware ontdekkingsreis met veel mooie herinneringen.

7. Ontspanning – Het hele door door pure energie

De zwarte of goudgele zandstranden, het helderblauwe water, groene bossen, woestijnachtige duinen en diverse nationale parken – de onvergelijkbare natuurlijke kracht van de Canarische Eilanden brengt emoties boven en geeft nieuwe energie – de perfecte manier om uw vitaliteit te vernieuwen.

8. Ontspanning – Fonkelende sterrenhemel

De Canarische archipel is wereldwijd bekend om zijn fonkelende sterrenhemel en wolkenloze luchten. Nachtelijke tochten onder begeleiding en speciale observatoria bieden galactische avonturen en feel-good momenten met romantiek.

9. Ontspanning – 24 uur per dag chillen

De milde temperaturen van de eilanden staan garant voor magische dagen en nachten. Of het nu een romantisch diner onder de sterren is of een drankje in een café of bar – onvergetelijke en ontspannende momenten zijn hier het hele jaar door onvermijdelijk.

10. Ontspanning – Culinaire hoogstandjes

De Canarische keuken is gezond en wordt vooral gekenmerkt door goed gekruide gerechten en verse, gezonde voeding – een gevolg van het milde klimaat en de vruchtbare vulkanische bodem. Een traditioneel en zeer bekend gerecht is “papas arrugadas con mojo picon” – in zeezout gekookte aardappelen met hete saus. Dankzij het grote aanbod, zoals papegaaivissen en verschillende soorten baars, zijn visgerechten ook erg populair. Niet te vergeten: het Canarische exportproduct bij uitstek: de banaan, een van de meest voedzame en lekkerste vruchten. Lokale kazen en wijnen met herkomstlabel maken de culinaire ervaring compleet.Over de Canarische Eilanden

Als gevolg van het wereldwijde unieke aangename klimaat zijn de Canarische Eilanden het hele jaar door een heerlijke vakantiebestemming. De zeven droomeilanden zijn de ideale plek om te ontsnappen aan het dagelijkse leven, nieuwe energie op te doen en lichamelijk en geestelijk ontspannen naar huis terug te kunnen keren. De Canarische stranden, de vulkanische oorsprong van de eilanden, de levendige en gastvrije manier van leven en de grote keuze tussen een scala aan activiteiten in de buitenlucht, soorten accommodatie en recreatieve activiteiten, doen veel bezoekers steeds weer terugkomen.