Outdoor activiteiten

Outdoor activiteiten – Het aantal toeristen die een actieve vakantie doorbrengen op de Canarische Eilanden is de afgelopen jaren gestaag toegenomen.Steeds meer vakantiegangers op de Canarische Eilanden verwachten meer van hun vakantie dan zon, strand en zee en kiezen voor een actieve vakantie. In 2015 waren er meer dan 1,2 miljoen mensen die hebben gekozen voor een proactieve benadering van een verblijf op de eilanden van de eeuwige lente. Dit komt neer op een stijging van 7,3% ten opzichte van 2014. Kortom, er stroomde bijna € 1.500.000.000 in de schatkist van de toeristische sector.

Outdoor activiteiten op de Canarische Eilanden

Outdoor activiteitenDe grote winnaars van deze ontwikkeling zijn in de eerste plaats de aanbieders van outdoor activiteiten. Om aan deze stijgende vraag te kunnen voldoen wordt de recreatieve sector op de Canarische Eilanden voortdurend uitgebreid. Dit laat zich eveneens vertalen in een sterk toegenomen verhuur van o.a. mountainbikes. In de outdoor activiteiten zijn georganiseerde wandeltochten evenals begeleide mountainbike tochten inbegrepen.Ook in en op het water is een duidelijke trend naar meer actieve vakanties waar te nemen. De groeiende belangstelling van duikers en andere watersporters is te zien in een steeds groter aanbod van activiteiten. Door de toenemende spanningen in Egypte hebben met name veel duikers hun duikvakantie verplaatst naar de veilige Canarische Eilanden. Om aan de groeiende behoefte te voldoen worden er op steeds meer plaatsen lessen voor beginners georganiseerd. Denk hierbij met name aan duik-, surf- en zeilscholen die als paddenstoelen uit de grond schieten.

Golfers die al vele jaren geleden de voordelen van de Canarische Eilanden hebben ontdekt, kunnen zich verheugen op een toenemend aantal nieuwe mogelijkheden. Vooral Tenerife profiteert van de steeds groter wordende stroom toeristen die op zoek zijn naar een actieve vakantie. De toename van het aantal toeristen is hier het meest merkbaar. Met enige afstand volgen de eilanden Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote en La Palma.