Overwinteren Canarische Eilanden

Overwinteren Canarische Eilanden – Overwinteren in een warme omgeving heeft de laatste jaren met name onder senioren een enorme vlucht genomen.Overwinteren Canarische EilandenGepensioneerden en senioren kiezen er steeds vaker voor de koude Nederlandse winters te ontvluchten en deze periode door te brengen in warmere streken. Op ruim 4 uur vliegen zijn de Canarische Eilanden een favoriete bestemming om te overwinteren. De Canarische Eilanden staan bekend om hun heerlijke klimaat, zelfs in de wintermaanden. Aangename temperaturen, dagelijks vele uren zon en, zelfs in de wintermaanden, bijna geen neerslag. Wat is er fijner dan ’s ochtends al voor het ontbijt een duik in het zwembad te nemen en daarna op je gemak te ontbijten in de zon.

Overwinteren Canarische Eilanden – Klimaat

Om u een idee te geven wat u kunt verwachten tijdens een vakantie naar de Canarische Eilanden hebben wij hieronder de klimaatgegevens per maand weergegegeven van Tenerife. De gegevens kunnen per eiland kleine verschillen vertonen; met name Lanzarote en Fuerteventura zijn door hun ligging in de wintermaanden iets warmer dan Tenerife.

Gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, zonuren, regendagen en zeewatertemperatuur op Tenerife.

Jan.Feb.Mrt.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Max Temp202021222426282927252221
Min Temp151415161820212221191715
Zonuren677910111098766
Regendagen1086431112479
Zee Temp191919202122232424232220

Overwinteren Canarische Eilanden

Vakantie Canarische Eilanden mapDe afgelopen decennia kozen veel overwinteraars voor een verblijf aan een van de Spaanse Costa’s of Mallorca, maar zij stellen steeds hogere eisen. Niet alleen het klimaat is op de Canarische Eilanden beduidend beter dan op het vasteland van Spanje en de Balearen, ook de accommodaties zijn in het algemeen van een hoger niveau. Overwinteren Canarische Eilanden is met name populair op de eilanden Tenerife en Gran Canaria, maar de laatste jaren zijn ook Lanzarote en Fuerteventura enorm in opkomst. De eilanden beschikken over een zeer ruim aanbod (all inclusive) hotels, appartementen en villa’s, die de overwinteraars in de winter welkom heten. Alle voorzieningen zijn ruimschoots aanwezig en er is een goede infrastructuur.Doordat de prijzen de afgelopen jaren, mede door de goedkopere vluchten, zijn gedaald, is het voor een grote groep betaalbaar geworden. De kosten voor levensonderhoud liggen er niet hoog, waardoor overwinteren Canarische Eilanden niet duur hoeft te zijn. Bij een langer verblijf bieden veel reisorganisaties vaak aantrekkelijke kortingen. Wanneer u langer dan 28 dagen blijft kan overwinteren Canarische Eilanden zelfs een korting tot wel 25 % opleveren.
Tel daarbij op dat u thuis geen energiekosten hoeft te betalen – u hoeft uw huis in de koudste periode tenslotte niet te verwarmen – en het wordt wel heel aantrekkelijk om de koude wintermaanden door te brengen in een aangenaam klimaat. Overwinteren Canarische Eilanden is niet meer alleen voor de rijken, ook mensen met lagere inkomens kunnen nu aan de winter in Nederland ontsnappen.