Paasvakantie 2016

Eind maart begint de paasvakantie 2016 en is het nog niet overal in Europa mooi weer. De Canarische Eilanden vormen hierop echter een uitzondering.Paasvakantie 2016Op de Canarische Eilanden ben je het hele jaar door verzekerd van een heerlijk klimaat, dit geldt dus ook voort de paasvakantie 2016. De eilanden zijn allemaal van vulkanische oorsprong en bestaan uit de provincies Las Palmas met de eilanden Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote en de provincie Santa Cruz de Tenerife met Tenerife en de kleinere eilanden La Palma, La Gomera en El Hierro. Door het milde Canarische klimaat in de winter en niet te hete zomers worden ze de eilanden van de eeuwige lente genoemd.

Paasvakantie 2016

Paasvakantie 2016Voor veel toeristen uit Nederland en de rest van Europa zullen de Canarische Eilanden een geliefde bestemming zijn tijdens de paasvakantie 2016 – zeker nu door de toegenomen onrust favoriete bestemmingen als Turkije en Tunesië een forse afname van het aantal boekingen laten zien. De populairste eilanden zijn nog steeds Gran Canaria en Tenerife, waarbij voor beide eilanden vergelijkbare klimatologische omstandigheden gelden. Het noorden is koeler en natter, en heeft een grotere vegetatie. Het zuiden is droger, warmer en zonniger.De afstand tot het dichtstbijzijnde punt van de Canarische Eilanden met het Afrikaanse continent bedraagt slechts 150 kilometer, waardoor het klimaat tot de beste in de wereld wordt behoort. Elk van de zeven Canarische Eilanden heeft een uniek landschap en hun eigen bezienswaardigheden.

Paasvakantie 2016 – Droomstranden en bergen

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, waarbij de majestueuze Teide het hele eiland domineert met zijn hoogte van 3718 meter boven de zeespiegel. De Pico del Teide is niet alleen de hoogste berg van Tenerife, maar ook de hoogste berg op Spaans grondgebied.

Paasvakantie 2016 1De eilanden zijn uniek, mooi en veelzijdig. Zo kun je de Teide op Tenerife beklimmen, ontspannen op de mooiste stranden bij Jandía op Fuerteventura of de natuurlijke historie ervaren in het Nationaal Park Timanfaya op Lanzarote. Het dorre landschap van Lanzarote heeft zijn eigen charme en is zeer geliefd bij actieve vakantiegangers. Iedereen die ooit op de Canarische Eilanden is geweest komt er graag terug. Worden de Canarische Eilanden voor de paasvakantie 2016 ook jouw bestemming?