Relax vakantie Canarische Eilanden # Ga buiten de gebaande paden!

Relax vakantieEen relax vakantie, wie wil dat nou niet. Maar in alle brochures en gidsen komen we te pas en te onpas de volgende woorden tegen: ‘Dit moet je zien!’. Maar niets doen op je vakantie is nog nooit zo moeilijk geweest. En niet te vergeten, we staan voortdurend in contact met de rest van de wereld via e-mail, social media en nieuws apps.

Als je de volgende keer een echte relax vakantie wilt, lees dan onderstaand artikel eens op je gemak door om ervoor te zorgen dat je net zo fris terugkomt dan je had gepland.

Relax vakantie1. Houd het simpel

Als je naar een nieuwe plaats gaat is het natuurlijk verleidelijk zoveel mogelijk te willen zien, maar vergeet niet dat je hier bent voor een relax vakantie, niet om alle toeristische hotspots te bezoeken. De truc is om niet te veel te plannen. Een dagje eropuit is prima, maar vul je week niet met een strak schema – er is niets erger dan al lang van tevoren rekening moeten houden dat je ’s morgens vroeg om 5.00 uur op moet om vanaf de top van een berg de zonsopgang te zien, terwijl wat je echt wilt doen is relaxen bij het zwembad.

2. Controleer het weer

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het laatste wat je wilt is dat je strandvakantie letterlijk en figuurlijk in het water valt in het moessonseizoen in Thailand. Vermijd de koudste, donkerste maanden in IJsland of in Scandinavië, alsmede de natste maanden in Azië en het Caribisch gebied.

Met een relax vakantie Canarische Eilanden hoef je je hierover weinig zorgen te maken, je bent nagenoeg het hele jaar door verzekerd van een heerlijk klimaat. Aan de hand van onze klimaattabellen kies je gemakkelijk de beste periode om te genieten van een welverdiende relax vakantie.

3. Vertrek zonder stress

Vervoer naar de luchthaven bezorgt de meesten van ons al de nodige stress, en als je de kosten laag wilt houden is de verleiding groot om voor het openbaar vervoer te kiezen. Maar onderschat de stress niet van reizen per trein of bus. Investeer in parkeren bij de luchthaven en rijdt zelf of – nog beter – geef iets meer uit aan een taxi. Er is niets erger dan het gevoel verwilderd en uitgeput te zijn, voordat je in het vliegtuig stapt. Als je op vakantie gaat om te ontspannen, begin dan niet contraproductief met gesjouw met je koffer in de trein.

4. Afmelden van sociale media

Vermeld op je e-mail dat je afwezig bent, schakel je data roaming uit, en blokkeer alle push-notifications: die smartphone hoeft je niet in de weg te zitten om te genieten van een relax vakantie. Je volgers op Instagram zullen zich geen zorgen maken wanneer je geen foto’s van je bruine benen op het strand post, en je Facebook vrienden zullen het niet erg vinden als je die selfies pas plaatst als je thuis komt. Immers, het is niet ontspannen als je in de lobby van het hotel moet wachten voor die verschrikkelijke wifi verbinding.

5. Vertrouw niet op beoordelingen

Relax vakantie revieuwHet internet staat vol met reviews en met al die keuzes wordt het vaak onmogelijk om te beslissen waar je gaat eten en drinken. Vraag de echte experts: de lokale bevolking.

Als je op zoek bent naar een leuke locatie om een pizza te eten of een bar met een prachtig uitzicht voor je volgende cocktail bij zonsondergang, vraag de hotelhouder om zijn favoriete plek. De kans is groot dat ze je een geweldige plek adviseren waar normaal alleen de lokale bevolking komt, wat betekent dat je iets aan je vrienden kunt vertellen dat ze niet online kunnen lezen.

6. Ga buiten de gebaande padenAls je echt wilt ontsnappen aan de drukte, boek iets buiten de traditionel toeristische route. Huur een huis in een klein dorpje op het platteland waar slechts een restaurant is om uit te kiezen, of ga naar een van de kleinere eilanden als La Gomera, El Hierro of La Palma, waar het tempo allemaal wat lager is. Laat de talloze aanbevelingen van vrienden en familie voor wat ze zijn, en je zult waarschijnlijk een heel andere kant zien van de door jou gekozen bestemming.

7. Neem niet te veel mee

Afgezien van de stress van het sjouwen met een zware koffer en overgewicht, levert het ook andere problemen op. Kun je niet beslissen wat moet dragen voor het diner? Kun je die schoenen, die je dacht op het laatste moment te hebben ingepakt, niet vinden? Ben je je tandenborstel kwijt tussen die stapel korte broeken?

Vergeet niet dat de meeste hotels een wasserij hebben, dus je hoeft niet voor 14 dagen T-shirts in te pakken. Maak gebruik van de faciliteiten waarvoor je hebt betaald en tot je beschikking staan en houd het eenvoudig – als je iets essentieels mist, zul je het ongetwijfeld ter plekke kunnen kopen.

8. Trakteer jezelf

Relax vakantie all inclusiveAls je echt wilt ontspannen, is het laatste wat je nodig hebt om je zorgen te maken over geld. Bespaar veel door op de aanbiedingen te letten, zodat je niet hoeft na te denken over de vraag of je je die extra margarita aan het zwembad kunt veroorloven. Als alternatief zou je een all inclusive vakantie kunnen boeken. Zo is alles vooraf betaald: verblijf, eten, drankjes, er is niets om je zorgen over te maken – met uitzondering van die cocktail die je op een terrasje wilt proberen.

9. Boek een pakketreis

Als je een pakket reis boekt, hoef je je verder geen zorgen te maken over transfers, het plannen van je relax vakantie is veel eenvoudiger. Meestal kun je ook een paar dagtochten bijboeken, dus hoef je je geen zorgen te maken over wat te doen en hoe je ergens moet als je er bent.

Je ziet, een relax vakantie Canarische Eilanden is voor iedereen weggelegd.