Sportevenementen

De Canarische Eilanden zijn een internationale hotspot voor sportevenementen vol adrenaline.

“Landschap van uitersten” beschrijft niet alleen de unieke natuurlijke diversiteit van de Canarische Eilanden, maar ook de aard van sportevenementen die plaatsvinden te midden van groene bossen, vulkanische en woestijnachtige gebieden of op de golven van de zee.Veel internationale sportsterren weten het hele jaar door het goede klimaat van de archipel te waarderen. De Transvulcania, Ironman en Tenerife Bluetrail zijn slechts enkele uitdagende sportevenementen die in het voorjaar van 2016 op de agenda staan en maken de archipel opnieuw tot een absolute hotspot voor veel sportliefhebbers. Het veelzijdige hotelaanbod op de zeven eilanden en de goede omstandigheden en voorzieningen is voor de atleten van essentieel belang. Bovendien zijn de Canarische Eilanden vanuit Europa binnen vijf uur vliegen te bereiken en daarom een geliefde bestemming voor deelname aan sportevenementen.

Sportevenementen Canarische Eilanden voorjaar 2016

 

Sportevenementen mei 2016

Sportevenementen paragliding22e International Paragliding Concentration, El Hierro

Frontera is een mekka voor paragliding. De meest zuidelijke stad van Europa is tussen 29 april en 2 mei de thuishaven voor paragliders, want van daaruit begint de langste paragliding wedstrijd van Spanje. Het evenement rond El Golfo is populair bij internationale paragliders – mede door een adembenemend uitzicht op El Hiero. Onderdeel van het evenement is zowel een wedstrijd in precisie landing als een vliegshow van de Spaanse nationale ploeg in acrobatische paragliding.

Transvulcania, La Palma

Ultramarathon op “La Isla Bonita”, 73 km parcours en 700 internationale deelnemers. De Ultrarun, die plaatsvindt op 7 mei, is niet alleen vermoeiend, maar zorgt ook voor onvergetelijke momenten. De Baston Route geeft de sporter het gevoel over het Caldera de Taburiente National Park te “vliegen” tijdens het naar boven rennen van de Roque de los Muchachos. Er zijn meer dan 2500 deelnemers, buiten degenen die aan de sportevenementen zonder wedstrijdkenmerk meedoen, met inbegrip van de Encuentro de Senderistas wandeltocht die tegelijkertijd plaatsvindt.

De Transvulcania heeft routes met verschillende lengtes: de Ultra Marathon (74 km), de marathon (45 km), de halve marathon (24 km) en de bergrace (7,6 km met stijgen en dalen op 1203 meter boven de zeespiegel). De Transvulcania Ultramarathon is sinds 2012 onderdeel van Skyrunner World Series. Het evenement wordt georganiseerd onder auspiciën van de International Federation Skyrunning (ISF) en is onderdeel van de kwalificatie voor de Skyrunner National Series in Ultra Marathon en bergraces.

Sportevenementen IronmanIronman, Lanzarote

De titanen van de triatlon. Op Lanzarote vindt op 21 mei een van de zwaarste sportevenementen in de wereld plaats: de Ironman. 4 km zwemmen in open zee, 180 kilometer met de fiets over ruw terrein en een marathon door de vulkanische landschappen van het eiland – met 40 kwalificatiepunten voor de wedstrijd op Hawaii – maken de Ironman op Lanzarote een van de meest aantrekkelijke en gewilde sportevenementen voor echte mannen en vrouwen van staal.

Bij Playa Grande in de baai van Puerto del Carmen, een van de belangrijkste toeristische centra van het eiland, begint de competitie begint met het zwemmen. Sterke wind en een totaal van 2.551 meter hoogteverschil maken van het latere fietsen een bijzondere uitdaging – maar met een prachtig uitzicht ook bijzonder aantrekkelijk. De 42 km van de marathon leidt de atleten langs de oceaan naar het langverwachte einddoel in het zuidoosten van het eiland.

Sportevenementen juni 2016

Sportevenementen Tenerife BluetrailTenerife Bluetrail, Tenerife

Van de zee naar de hemel. Het Teide National Park vormt het indrukwekkende decor van de Tenerife Bluetrail, die door veel experts wordt beschouwd als de zwaarste Ultratrail van de archipel. Als eerste van de reeks gaat de “langste” race van Spanje van start op het strand en gaat omhoog naar de 3.550 meter hoge vulkanische bergtoppen. De 97 km lange Ultratrail is de koningsklasse; wie het wat rustiger aan wil doen, kan kiezen voor de 43 km lange marathon, de populaire 21 km halve marathon route of de obstakel vriendelijke 8 km Bluetrail Challenge.

Bergracers over de hele wereld trainen al lang van te voren voor de “brute” editie van de Tenerife Bluetrail, waar 2300 deelnemers uit 14 landen elkaar op 11 juni ontmoeten in Santa Cruz de Tenerife om de hemel te veroveren. Daarnaast kunnen de lopers punten verdienen voor de Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB), die wordt beschouwd als de zwaarste bergrace ter wereld.

Sportevenementen juli 2016

PWA World Tour, Gran Canaria en Tenerife

Optimale wind, volle zeilen. Gran Canaria en Tenerife zijn deze zomer gastheer voor twee top windsurfwedstrijden in de Professional Windsurfers Association (PWA). Van 3 tot en met 9 juli ontmoet de surfelite elkaar in het zuidoosten van Gran Canaria, in Pozo Izquierdo, dat wereldwijd bekend staat om zijn uitstekende windsurf omstandigheden. El Arenal met zijn betrouwbare sterke zuiden wind en 3 meter hoge golven is ideaal voor spectaculaire sprongen en luchtige acrobatische toeren.

Ook op het WK in El Medano in het zuiden van Tenerife kunnen de deelnemers zich verheugen op perfecte wind en sportwedstrijden voor indrukwekkende bergpanorama’s en een 3 km lang, gouden strand.Over de Canarische Eilanden

Als gevolg van het wereldwijde unieke aangename klimaat zijn de Canarische Eilanden het hele jaar door een heerlijke vakantiebestemming. De zeven droomeilanden zijn de ideale plek om te ontsnappen uit het dagelijkse leven, nieuwe energie op te doen en lichamelijk en geestelijk ontspannen naar huis terug te keren. De Canarische stranden, de vulkanische oorsprong van de eilanden, de levendige en gastvrije manier van leven en de mogelijkheid van een scala aan sportactiviteiten in de buitenlucht, soorten accommodatie en recreatieve activiteiten, hebben veel bezoekers doen besluiten steeds weer terug te komen.