Strandvakantie Spanje

Bij een strandvakantie Spanje is het belangrijk op de waarschuwingen op de stranden te letten en deze goed in acht te nemen.Strandvakantie SpanjeHet kan natuurlijk heel frustrerend zijn wanneer de zon heerlijk schijnt en de hemel blauw kleurt, je niet in de zee mag zwemmen. Je moet je goed realiseren dat de Atlantische Oceaan geen zwembad is, want hier kunnen heel gevaarlijke onderstromen ontstaan. Er zijn de laatste jaren steeds meer meldingen van ongevallen tijdens het zwemmen in zee, omdat de waarschuwingen op de stranden gewoon genegeerd worden en, ondanks dat de rode vlag is gehesen, men toch het water in gaat. Vorig jaar zijn allen op de stranden van de Canarische Eilanden maar liefst 62 mensen verdronken.

Strandvakantie Spanje – Let op de waarschuwingen op de stranden

De gele vlag op het strand betekent “voorzichtig bij het zwemmen”, de kustlijn is momenteel alleen geschikt voor ervaren zwemmers. Een rode vlag op het strand waarschuwt zwemmers om niet de zee in te gaan. Het is uiterst gevaarlijk om te zwemmen met een rode vlag en het negeren van het zwemverbod brengt daarnaast ook nog eens de strandwachten in levensgevaar. Let dus goed op en geef de waarschuwingen ook aan de kinderen door!

Strandvakantie Spanje – Bescherm je huid tegen de zon

Strandvakantie Spanje zonbeschermingTegelijkertijd willen we je waarschuwen voor een goede bescherming tegen de zonnestraling. Het is heel belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon en daarom is het aan te bevelen om ongeveer 30 minuten voordat je in de zon gaat, de zonnebrandcrème aan te brengen. Vooral diegenen die snel verbranden, moeten voorzichtig zijn met UV-straling. Het is ook belangrijk dat een waterproof bescherming wordt gebruikt die actief is tegen UV-A en UV-B straling. Let bij het kiezen van een zonnebrandmiddel op de juiste beschermingsfactor, die overeenkomt met het type huid en de huidige UV-index.