Surfen Fuerteventura

Surfen Fuerteventura – Het Canarische eiland Fuerteventura is een paradijs voor surfers en duikers en is daarmee de ideale bestemming voor een actieve vakantie.Surfen Fuerteventura waveKilometers lange zandstranden nodigen toeristen uit om te zonnebaden, maar we kunnen ons voorstellen dat dit op den duur gaat dat vervelen. Een mix van sport en ontspanning zorgt voor de ideale balans. Het tweede grootste Canarische eiland biedt je de kans ook heerlijk te ontspannen met fysieke activiteit. Fuerteventura biedt tal van (water)sportmogelijkheden, dus probeer het eens.

Surfen Fuerteventura

Surfen Fuerteventura beachZon, golven en wind zijn de ideale omstandigheden voor surfen. Zelfs de naam van het eiland geeft het weer: Fuerteventura betekent “sterke wind”. Het brede strand van Sotavento op het schiereiland Jandia is een van de mooiste stranden van de Canarische Eilanden. Door de omvang en het ondiepe water biedt het de perfecte omstandigheden voor windsurfen en kitesurfen. De bergketen die langs het strand loopt versnelt de de noordoost passaat enorm; voor surfers ideale omstandigheden. Surfers krijgen aan de westkust van Jandia, maar ook in het noorden van het eiland, waar voor hun geld. Omdat het water ook in de wintermaanden een aangename temperatuur heeft van 19 tot 23 graden kunnen surfers en kitesurfers hun dikke wetsuits veilig thuis te laten.

Duiken met adelaarsroggen en schildpadden

Surfen Fuerteventura duikenFuerteventura biedt niet alleen op het land en op het water veel sportief plezier; in de zee zijn er ook prachtige landschappen en dieren te ontdekken. Rond het nationale park Isla de Lobos in het noorden van het eiland zijn er indrukwekkende duikplekken. Er zitten hier octopussen en morenen. In de buurt van Corralejo kun je al op 7 tot 15 meter diepte grote scholen barracuda’s en adelaarsroggen zien. Bij het zuidelijkste punt van het schiereiland Jandia kom je makrelen, haaien en tonijnen tegen. In de buurt van Caleta de Fuste zijn tandbaarzen, dolfijnen en schildpadden al lang gewend aan de vele duikers en zwemmen met hen mee. Wie zelf niet in het bezit is van duikapparatuur kan dit bij een van de vele duikcentra op het eiland tegen een redelijke vergoeding huren.