Tenerife Klimaat

Tenerife Klimaat – Uitgebreide informatie over het weer en klimaat op Tenerife, de gemiddelde temperaturen, zonuren en neerslag per maand.Tenerife KlimaatTenerife is het grootste van de Canarische Eilanden, gelegen aan de noordwestelijke kust van Afrika in de Atlantische Oceaan. Het zuiden heeft zeer droog weer met hoge temperaturen – vooral tijdens de zomer, veel zon en nauwelijks regen – maar ook in de wintermaanden. In het noorden van het eiland is het iets vochtiger met iets koelere temperaturen (hoewel zelden onder de 13°C), een mix van zon en wolken en regelmatig buien gedurende het hele jaar. Tenerife is de ideale bestemming voor een zonvakantie.

Tenerife Klimaat gedurende het jaar

Gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, zonuren en regendagen op Tenerife.

Jan.Feb.Mrt.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Max Temp202021222426282927252221
Min Temp151415161820212221191715
Zonuren677910111098766
Regendagen1086431112479
Zee Temp191919202122232424232220

Tenerife Klimaat Januari

De gemiddelde temperatuur is in januari gemiddeld 15°C en daarmee een van de koudste tijden van het jaar op Tenerife. De temperatuur kan deze maand oplopen tot 18°C en afkoelen tot 12°C. Gemiddeld heeft januari acht uur zon per dag en de temperatuur van het zeewater ligt rond 20°C. Januari behoort met een gemiddelde van 13 regenachtige dagen tot de natste maand van het jaar.

Tenerife Klimaat Februari

In februari begint het langzaam op te warmen op Tenerife, de gemiddelde temperatuur ligt rond de 16°C. De temperatuur kan overdag oplopen tot 19°C en afkoelen tot 12°C ’s avonds. Het aantal uren zon per dag loopt op tot maximaal negen en de neerslag daalt licht tot gemiddeld 11 dagen per maand. De temperatuur van het zeewater koelt af tot 19°C, in combinatie met het warme weer nog steeds perfect om te zwemmen.

Tenerife Klimaat Maart

Het weer wordt in maart steeds beter op Tenerife. De gemiddelde temperatuur bedraagt 17°C, met pieken van 20°C en dalen van 13°C. De dagelijkse zonneschijn en gemiddelde dagen neerslag zijn gelijk aan februari, negen uur zon en 11 neerslagdagen. De gemiddelde temperatuur van het zeewater is net als in februari 19°C. In combinatie met de verhoogde temperatuur een geweldige tijd om te genieten van een duik in zee.

Tenerife Klimaat April

April is vergelijkbaar met maart. De gemiddelde temperatuur is 17°C, met pieken van 20°C en dalen van 13°C. Met zo’n 10 uur zon per dag en de temperatuur van het zeewater rond de 20°C ideaal om te zwemmen. De gemiddelde neerslag bedraagt in april slechts 31mm voor de gehele maand.

Tenerife Klimaat Mei

In mei verbetert het opnieuw op Tenerife, waarbij de gemiddelde temperatuur rond de 18°C ligt. De temperaturen stijgen tot ongeveer 21°C en dalen tot een gemiddelde van 14°C. Elke dag gemiddeld 10 uren zonneschijn en de gemiddelde temperatuur van het zeewater is 20°C. Met een gemiddelde neerslag van slechts 11mm voor de hele maand bent u verzekerd van heldere blauwe luchten en zonneschijn.

Tenerife Klimaat Juni

Juni is een van de meest populaire maanden om Tenerife te bezoeken. De gemiddelde temperatuur is 20°C, met maxima van 23°C en minima van 14°C. Regen is te verwaarlozen met een gemiddelde van slechts 5mm voor de hele maand. De gemiddelde temperatuur van het zeewater is met 22°C zeer aangenaam en de zon schijnt ongeveer 10 uur per dag.

Tenerife Klimaat Juli

Juli markeert het begin van het zomerseizoen op Tenerife, het wordt warmer en regen komt bijna niet voor. De gemiddelde temperatuur bedraagt 21°C, met maxima van 25°C gedurende de dag en minima van 18°C ’s avonds. De kans op regen is minimaal met gemiddeld slechts 1mm voor de hele maand. Met een gemiddelde van 11 uur zon per dag is juli de zonnigste maand van het jaar en behoort ook het zeewater met een gemiddelde van 22°C tot een van de warmste van het jaar.

Tenerife Klimaat Augustus

Augustus is de warmste maand op Tenerife. De gemiddelde temperatuur bedraagt gedurende de hele maand 23°C, met temperaturen van 26°C tot 19°C. De gemiddelde temperatuur van het zeewater is 23°C. Met tien uur zon per dag perfect om te zwemmen. De gemiddelde neerslag is slechts 3 mm voor de hele maand, dus de kans op een bui is minimaal.

Tenerife Klimaat September

Het weer begint in september langzaam af te koelen. De gemiddelde temperatuur ligt rond een aangename 22°C, met maxima van 25°C en minima van 18°C. De gemiddelde neerslag neemt iets toe tot zes regenachtige dagen, maar het aantal uren zonneschijn blijft met tien hetzelfde als in augustus. Met een gemiddelde van 24°C is het zwemwater het warmste van het jaar.

Tenerife Klimaat Oktober

In oktober blijft het weer op Tenerife afkoelen. De gemiddelde temperatuur bedraagt 21°C, met maxima van 24°C en minima van 17°C na zonsondergang. De gemiddelde regenval stijgt tot tien regenachtige dagen en het aantal uren zonneschijn neemt af tot negen. Het zeewater is nog steeds warm, met een gemiddelde van 24°C is het heerlijk toeven aan het strand.Tenerife Klimaat November

In november koelt het verder af op Tenerife. De gemiddelde temperatuur bedraagt 19°C met maxima van 21°C en minima van 15°C. De temperatuur van het zeewater is 22°C – nog steeds perfect om te genieten van een duik in zee – en er is ongeveer acht uur zon per dag. De gemiddelde neerslag neemt in november toe tot 12 regenachtige dagen, dus de kans op een bui is waarschijnlijk.

Tenerife Klimaat December

In december is het is nog steeds warmer dan op de meeste andere bestemmingen in Europa, maar op Tenerife is het een van de koelste maanden van het jaar. De gemiddelde temperatuur bedraagt ongeveer 16°C, met minima van 13°C en maxima van 19°C. De gemiddelde neerslag is in december het hoogst, zo’n 75mm voor de hele maand. Met een gemiddelde temperatuur van het zeewater van 21°C en zeven uur zon per dag is het echter nog steeds goed toeven op het strand.