Top 4 bezienswaardigheden La Palma

Het Canarische Eiland La Palma is gevormd door vulkanische activiteiten en imponerend groen.La Palma wordt ook wel ‘La Isla Verde’ (het groene eiland) of ‘La Isla Bonita’ (het mooie eiland) genoemd. Waar andere Canarische Eilanden, zoals Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote bekendstaan om hun massatoerisme, zul je dat op La Palma niet aantreffen.

Vulkaanwandeling

La Palma vulkaanwandelingVolg een van de vele wandelpaden en je komt op de mooiste plekken. Je zult verbaasd zijn en je ogen uitkijken. Je kunt kiezen voor een wandeling langs de kust, door het berggebied of door het imponerende groen. Kan het spannender? Loop langs diepe ravijnen of volg de wandelroute ‘Ruta de los Volcanes’ die eindigt in Fuencaliente, één van de meest populaire wandelroutes.

De zwarte zandstranden

La Palma strandPak je badkleding, handdoek, zonnebril en zonnecrème en bezoek één van de vele prachtige zwarte zandstranden op La Palma. Geniet van de zon en kom helemaal tot rust. Het zand dankt zijn zwarte kleur aan het feit dat het lavazand is. Doe je ogen dicht, luister naar de golven en ruik de geur van de zee. Er is keus genoeg in mooie stranden: Bajamar, Charco Verde, Echentive, La Zamora, Los Cancajos, Puerto Naos of Puerto de Tazacorte.

Een traditionele Canarische maaltijd

La Palma maaltijdenWanner je wilt kun je de hele dag genieten van traditionele Canarische gerechten. Ontbijt bijvoorbeeld met een ‘Barraquito’ met taart: marquesotes of almendrados. Je kunt natuurlijk ook gewoon een sandwich met verse kaas en een beker melk met ‘gofio’ nemen. Voor de lunch papas arrugadas con mojo y carne de cochino a la brasa (gepofte aardappelen met mojo en gegrild varkensvlees). Als dessert een bienmesabe (amandelroom), principe alberto of quesillo. Als diner kun je kiezen voor verse papegaai-vis met een salade en avocado. Een goed glas wijn mag uiteraard niet ontbreken. Eet smakelijk!De wolkenzee van La Palma

La Palma wolkenzeeDe wolkenzee van La Palma is een natuurlijk verschijnsel, veroorzaakt door de passaatwinden. Deze passaatwinden brengen de wolken aan de loefzijde van het eiland en zorgen voor dichte nevelvelden op de bergen. De warme en droge winden zorgen ervoor dat je boven de 1800 meter een prachtig uitzicht hebt over de wolkenzee. Je kunt dit verschijnsel het beste bekijken vanaf Roque de los Muchachos of tijdens de Volkaan Route. Soms verplaatsen de wolken zich naar de westkant van het eiland; de wolken ‘stromen’ dan langs de westelijke hellingen naar beneden, waardoor het op een waterval lijkt. Heel indrukwekkend om te zien!

Voor meer informatie: Verkeersbureau van La Palma of www.visitlapalma.es