Vakantie Fuerteventura

Vakantie Fuerteventura – Wat is er zoal te doen voor gezinnen? Wandelen, fietsen, snorkelen, kajakken, SUP, surfen of een boottocht maken.Vakantie FuerteventuraFuerteventura is het tweede grootste van de Canarische Eilanden en één van de meest populaire bestemmingen van de archipel voor gezinnen die met elkaar willen genieten. De mooie stranden zijn bekend, maar minder bekend zijn de mogelijkheden voor gezinsactiviteiten tijdens een vakantie Fuerteventura. Fuerteventura heeft veel te bieden, hetzij individueel of als onderdeel van een officiële rondleiding.

 

Vakantie Fuerteventura – Wat is er te doen?

Negeer uw ligstoel en haal de kinderen uit het zwembad van het hotel: er is een schat aan spannende uitstapjes voor alle leeftijden. Hier een aantal van de leukste outdooractiviteiten voor gezinnen met kinderen tijdens de vakantie Fuerteventura:

Vakantie Fuerteventura 11. Vakantie Fuerteventura – Wandelen
We weten dat niet alle kinderen van wandelen houden, laat staan van een trektocht, maar Fuerteventura biedt een grote diversiteit en het landschap langs de paden zal uw kroost helpen verleiden. Dichtbij de belangrijkste badplaats van het eiland, Corralejo, vindt u veel paden voor de meest gezinsvriendelijke wandelingen.

Goed gemarkeerde paden van Corralejo en Lajares leiden naar de Calderón Hondo vulkaan. De meer dan 50.000 jaar geleden gevormde 70 meter diepe krater is indrukwekkend om te zien. Check de website van Fuertescout als u onder begeleiding een leuke activiteit wilt ondernemen op Fuerteventura.

Vakantie Fuerteventura 22. Vakantie Fuerteventura – Fietsen
Als u het eiland liever op twee wielen wilt verkennen dan te voet kan dat natuurlijk ook. U wordt op Fuerteventura verwend met 34 fietspaden met een totale afstand van 225 km, kronkelend over het eiland.

U kunt op het hele eiland fietsen in alle maten huren en zelf op pad gaan, maar u kunt ook deelnemen aan een tour onder deskundig leiding van Easy Riders Bike Center Fuerteventura.

 

Vakantie Fuerteventura 33. Vakantie Fuerteventura – Snorkelen
De grootste natuurlijke troef van Fuerteventura is misschien wel de fantastische Atlantische Oceaan. Als u van watersporten houdt is Fuerteventura de perfecte vakantiebestemming. Van beginners tot ervaren beoefenaars, iedereen vindt hier de juiste voorzieningen op zijn niveau.

Pak je flippers, duikbril en snorkel om te zien wat er onder de kristalheldere wateren van Isla de Lobos (Wolveneiland), een eilandje op 2 km van de haven van Corralejo, te beleven is. U kunt eventueel spullen huren of deelnemen aan een van de trips van Watersports Fuerteventura in Tarajalejo.

Vakantie Fuerteventura 44. Vakantie Fuerteventura – Kajakken
Kajakken is een perfecte gezinsactiviteit om te doen op Fuerteventura, maar ook ideaal voor mensen die zich minder prettig voelen in het water of die gewoon niet graag nat worden. Een beheersbare en mooie route loopt van Corralejo naar Isla de Lobos, een natuurgebied dat barst van de flora, fauna en prachtige ondiepe turquoise wateren.

Ontdek de diverse baaien en verborgen stranden van deze paradijselijke plek terwijl u geniet van de zon. U kunt zelf kajaks huren of u aanmelden voor een tocht bij Kayak Fuerteventura.

Vakantie Fuerteventura 55. Vakantie Fuerteventura – SUP
Wat is dit SUP, zult u vragen. Nou, het is een leuke watersport die, hoewel hij zijn oorsprong al in 1940 Hawaï heeft, pas onlangs in de rest van de wereld op een groeiende aanhang kan rekenen. SUP staat voor “stand up paddle surfen”, het is een leuke combinatie van peddelen en surfen, is gemakkelijk te leren en een leuke activiteit voor het hele gezin (er kan een minimum leeftijd van toepassing zijn). SUP school Fuerteventura biedt speciale cursussen aan voor beginners.

 

Surfen Fuerteventura wave6. Vakantie Fuerteventura – Surfen
Een andere goede eigenschap van Fuerteventura is de wind. Fuerteventura heeft niet voor niets de bijnaam ‘Hawaii van Europa’, waardoor het een mekka is voor surfers en internationale surfwedstrijden. Of het nu gaat recht om windsurfen of kitesurfen, beide worden op Fuerteventura massaal beoefend.

Er zijn diverse surfscholen over het eiland verspreid om u alle soorten leren, waaronder bodyboarden. Star Surf Camps in de noordelijke stad El Cotillo biedt familiepakketten met gekwalificeerde instructeurs om u van amateur te scholen tot professional.

Vakantie Fuerteventura 77. Vakantie Fuerteventura – Boottochten
Van catamaran excursies tot onderzeeboten, op Fuerteventura kunt u kiezen uit spannende boottochten voor alle leeftijden. Voor een adrenalinestoot kunt u een bananen boottocht boeken, compleet met reddingsvesten, maar wees voorbereid op een duik in het water.

U kunt ook naar Caleta gaan om met de SubCat van dichtbij kennis te maken met het onderwater leven.U ziet: Of u nu graag natte voeten krijgt of liever de grond wilt voelen, er zijn genoeg dingen te doen op Fuerteventura voor het hele gezin.