(Familie) Vakantie Gran Canaria

 (familie) vakantie Gran CanariaUw kinderen vermaken tijdens een (familie) vakantie Gran Canaria? Gran Canaria is een van de meest gezinsvriendelijke bestemmingen in Europa. Kids clubs en zwembaden in de meeste badplaatsen, stranden met vanille-gekleurd zand met watersporten en speelplaatsen, er is genoeg om de kleintjes te vermaken.

Er is echter nog veel meer om met uw kinderen van te genieten tijdens uw (familie) vakantie Gran Canaria.

(Familie) Vakantie Gran Canaria – Musea in Las Palmas de Gran CanariaDe hoofdstad heeft een aantal musea met educatief vermaak. De geplaveide straatjes van de oudste wijk, Vegueta, leiden naar het Museo Canario.

Kom alles te weten over de Guanchen, de inboorlingen die op het eiland leefden voor de Spaanse verovering in de 15e eeuw. Het museum heeft een grote verzameling schedels die herinneren aan de macabere geschiedenis.

Christopher Columbus deed op zijn ontdekkingsreizen Gran Canaria aan. Op weg naar de blauwe oceaan stopte hij hier om vitale reparaties aan zijn vloot te laten uitvoeren. Het Vegueta huis, dat toebehoorde aan de gouverneur die hem destijds verwelkomde, is omgetoverd tot het Museo Casa Colon.

 (familie) vakantie Gran Canaria strandAan de andere kant van de stad, dichtbij het strand Las Canteras (een geweldige plek om te leren surfen en een hot spot voor snorkelen), vind je het Parque Santa Catalina Museo Elder.

Dit is de Las Palmas de Gran Canaria versie van het beroemde Londense Science Museum. Er zijn interactieve displays, waar je gemakkelijk een uur of twee door kunt brengen.

Als het Museo Canario u een voorproefje heeft gegeven van het pre-Spaanse Gran Canaria, ga dan naar het archeologisch park en museum Gáldar de Cueva Pintada (geschilderde grot).

Hier kun je (letterlijk) de wereld binnenstappen van de Guanchen, en hun kleurrijke geometrische grotschilderingen bewonderen. Middels de 3-D video kun je terug in de tijd reizen om meer over het eiland Gran Canaria te ontdekken.

(Familie) Vakantie Gran Canaria – Activiteiten in Agaete

Verder langs de GC-2 naar Agaete is het Máipes archeologisch park, een openluchtmuseum gelegen op een van de begraafplaatsen van de Guanchen. Verder vindt u er de vruchtbare gronden van de Valle de Agaete en de Finca la Laja. Dit landgoed in San Pedro is één deel koffieplantage, op een ander deel wordt tropisch fruit verbouwd en weer een ander deel is een wijngaard. De bezoekers kunnen hier proeven van geitenkaas, fruit, ham en wijn (of vruchtensap voor kinderen).

(Familie) Vakantie Gran Canaria – Waterparken, dierentuinen en nog veel meer

 (familie) vakantie Gran Canaria waterparkHet klimaat op Gran Canaria is het hele jaar door mild, maar op hetere dagen kunt u de hitte gemakkelijk aan in één van de waterparken op het eiland. Lago Taurito is kleiner en goedkoper (maar biedt volop spanning en sensatie) dan Aqualand Maspalomas.

Bij de laatste kunt u echter geld besparen door een ticket voor twee parken te kopen, waarmee u ook de dierentuin Palmitos Park kunt bezoeken.

Er zijn ook volop dieren te zien in het Cocodrilo Park in Agüimes, in het zuidoosten van het eiland. Zoals de naam al doet vermoeden vind je hier exotische dieren zoals krokodillen. Hou er rekening mee dat dit park op zaterdag is gesloten, alle andere dagen kunt u er wel terecht.

 (familie) vakantie Gran Canaria zooGeniet tijdens uw (familie) vakantie Gran Canaria verder van Holiday World in Maspalomas. Hier kunt u klassieke ritjes maken in onder meer een reuzenrad, botsauto’s en een achtbaan.

De toegang is gratis; in de zomer van 18:00-24:00 uur (01:00 uur op vrijdag en zaterdag), in de winter van 17:00-23:00 (24:00 uur op vrijdag en zaterdag). Voor de ritjes zelf betaalt u met een kaart die u kunt opladen.

 

(Familie) Vakantie Gran Canaria – Actieve avonturen

 (familie) vakantie Gran Canaria submarineGa naar Puerto de Mogán in het zuidwesten van het eiland, waar u, zonder nat te worden, een trip kunt maken met de (Yellow) Submarine en kennis kunt maken met zowel het onderwaterleven als oude scheepswrakken.

Als u op zoek bent naar een adrenalinestoot voor u en uw familie, wat vindt u van karten? Racing Kart Maspalomas ligt aan de overkant van Aqualand en verder naar het noorden in Teide ligt Karting Center.

Maar het meest populaire circuit voor volwassenen en kinderen bevindt zich net boven de zuidelijke resorts, Gran Karting Club in Tarajalillo.In de omgeving vindt u ook Hangar 37, die u en uw gezin in staat stellen om te spelen met speelgoedsoldaatjes. De munitie raakt hier alleen het doel en doet minder pijn dan paintball, waardoor het meer geschikt is – en heel leuk – voor kinderen.

Zoals u kunt zien is Gran Canaria bomvol met leuke dingen voor het hele gezin, zodat de kleintjes zich niet hoeven te vervelen. Check vooraf het klimaat om te kijken wat de beste tijd is om een (familie) vakantie Gran Canaria te boeken.