Vakantie La Palma

Vakantie La Palma – Geen zin in de gebruikelijke zon-, zee- en strandvakantie? Ontdek La Palma, het minder bekende Canarische eiland.Vakantie La PalmaAls u eens ergens anders heen wilt dan de gebruikelijke bestemmingen, dan is La Palma – La Isla Bonita – zo’n plek. Dit kleine Canarische eiland, in grootte de vijfde van de zeven Canarische Eilanden, heeft minder dan 100.000 inwoners, terwijl slechts 18.000 van hen in de hoofdstad Santa Cruz de La Palma wonen.

Het draait allemaal om natuur op dit schone en rustige eiland. Strandtoerisme schittert door afwezigheid, La Palma past perfect bij outdoor types, die graag lopen, wandelen en genieten van de oude laurierbossen die overgaan in naar dennen geurende bossen.

Een vakantie La Palma staat garant voor tal van dingen zien en doen in een rustig en relatief onaangetast milieu (vooral in vergelijking met de grote buureilanden). Lees verder voor meer informatie over een vakantie La Palma en ontdek waarom het op uw vakantielijst moet staan.

Vakantie La Palma: introductie

Vakantie La Palma 1Je kunt je niet voorstellen dat de Canarische Eilanden, voor de kust van Afrika in de Atlantische Oceaan, zo’n schril contrast vertonen tussen de oostelijke en westelijke eilanden.

De oostelijke, die behoren tot de provincie Gran Canaria, zijn droger. Denk daarbij aan het woestijnachtige Fuerteventura, de op de Sahara gelijkende duinen van Maspalomas op Gran Canaria en het maanlandschap van Lanzarote.

La Palma behoort tot de westelijke eilanden. Hier is meer regenwoud dan dorre woestijn, meer savanne dan stoffige vlakte. La Palma is onderdeel van de provincie Tenerife, het zand op de stranden van La Palma is meer zwart dan wit.

Er is ook een contrast tussen noord en zuid, de noordelijke Canarische Eilanden zijn koeler dan de zuidelijke. La Palma is het meest noordwestelijke van de Canarische Eilanden, en daarmee het tegenovergestelde van Fuerteventura, het meest zuidoostelijke eiland. Dus vergeet je regenjas niet in te pakken!

Vakantie La Palma – Waar verblijven
Vakantie La Palma 2Gezien de beperkte afmetingen van La Palma kan elke plaats als uitvalsbasis dienen om het hartvormige eiland te verkennen. Echter, als u wilt wandelen rond de Caldera de Taburiente is het het beste om in het noorden van het eiland te verblijven.

Daarnaast is Breña Baja, in het oosten van het eiland, een populaire bestemming voor toeristen, want het is dicht bij de luchthaven en de hoofdstad.

Als u in Breña Baja neerstrijkt zult u niet teleurgesteld worden als u verblijft in de Hacienda San Jorge. Profiteer van de eeuwige lente en neem een duik in de oceaan vanaf het Los Cancajo zwarte zandstrand. Als u niet van de zee houdt zal het met zeewater gevulde zwembad van het hotel meer uw ding zijn.

Vakantie La Palma 3In het ruigere westen is in Tazacorte 85% van de landerijen in gebruik voor de teelt van bananen. Hier vindt u ook het boetiek hotel Hacienda de Abajo, dat oorspronkelijk in de zeventiende eeuw een suikerplantage was.

Nu is het een museum, waar u kunt overnachten tussen allerlei soorten antiek van de eerste tot aan de twintigste eeuw. U kunt ontspannen in de botanische tuin of de bananenplantage op het hotelterrein verkennen.

Vakantie La Palma – Wat te zien en te doen
Met een oppervlakte van slechts 435 vierkante kilometer zou je haast denken dat er niet veel te doen tijdens een vakantie La Palma, maar we laten u het tegendeel zien: u kunt o.a. kiezen uit sterrenwacht, wandelen, speleologie, paragliding en walvissen kijken.

Vakantie La Palma 5Op een goede avond – dankzij het ontbreken van lichtvervuiling zijn er op La Palma meer goede dan slechte – zijn er ongeveer 3.000 sterren zichtbaar met het blote oog.

Dat plaatst de Canarische Eilanden in een heel ander licht. Onlangs werd La Palma ’s werelds eerste Sterrenkundig Reservaat evenals een toeristische sterrenkundige bestemming.

Hoewel de meesten de wereldberoemde Observatorio del Roque de los Muchachos overdag bezoeken, worden er ’s nachts rondleidingen gegeven waar u de Melkweg en andere stelsels kunt bewonderen.

Vakantie La Palma 6Wilt u liever gaan wandelen tijdens uw vakantie La Palma? Er zijn meer dan 900 kilometer gemarkeerde wandelroutes op La Palma. Voor trektochten onder begeleiding kunt u contact opnemen met Natour, de professionele gidsen zullen u rondleiden en de vele mooie plekjes laten zien.

Vakantie La Palma – Actie en avontuur
Als u geen last heeft van claustrofobie zijn de grotten van La Palma het ontdekken waard. Vulkano Tours neemt u mee in de vulkaan en begeleiden u naar de legendarische lavagang in Todoque. Vakantie La Palma 7Adrenalinezoekers kunnen zich ook van een klif werpen en hier later over vertellen. Dat wil zeggen, als de klif in kwestie boven Puerto Naos ligt en je bent vastgebonden aan een paragliding instructeur van Palmaclub.

Ga naar het westen naar Tazacort als u walvissen wilt zien. De glasbodemboten Fancy II bieden u de kans dicht in de buurt bij de grootste zoogdieren ter wereld te komen.

La Palma is een rijk en veelzijdig eiland voor een ontspannende vakantie, weg van de drukte van de meer populaire Canarische Eilanden. In plaats van u te laten afschrikken door het gebrek aan toeristen en ontwikkeling, omarm het en profiteer tijdens uw vakantie La Palma van de vredige rust en alles wat het te bieden heeft.