Vakantie Spanje

Vakantie Spanje – Na 2015, met meer dan 68 miljoen geregistreerde buitenlandse bezoekers een absoluut recordjaar voor het toerisme in Spanje, zet de positieve trend zich in 2016 door.

Vakantie Spanje 2016Vakantie SpanjeJanuari is traditioneel een zeer rustige maand in Spanje – de Canarische Eilanden buiten beschouwing gelaten. Maar al in de eerste maand van het jaar heeft Spanje een nieuw record gevestigd. Het aantal toeristen steeg met 11,2 procent vergeleken met de overeenkomstige maand vorig jaar.

Vrije tijd, recreatie en vakantie blijven het belangrijkste motief voor een reis naar Spanje, maar ook de zakelijke reizen groeiden. De meeste bezoekers komen met het vliegtuig, maar andere middelen van vervoer, zoals de trein, auto en schip nemen toe. Wat betreft de bestemmingen is Andalusië derde op het favorietenlijstje van buitenlandse toeristen, achter de Canarische Eilanden en Catalonië. De meeste bezoekers kiezen voor een verblijf tussen de vier en zeven dagen, maar ook de zeer korte verblijven van 2-3 nachten zijn fors gestegen.

In februari zette deze trend zich voort en steeg het aantal bezoekers zelfs met ruim 13 procent ten opzichte van februari vorig jaar. Dankzij deze positieve ontwikkeling konden de hoteliers in februari veel meer medewerkers een contract aanbieden dan in dezelfde maand vorig jaar. Over heel Spanje was de bezetting van de kamers in februari ongeveer 50 procent, in het weekend was het zelfs bijna 60 procent.

Vakantie Spanje in 2016 favoriet

Vakantie Spanje Canarische Eilanden Jandia FOnder de Nederlanders, Belgen en Duitsers is een vakantie Spanje sinds mensenheugenis zeer populair, en andere mediterrane landen, zoals Turkije, Tunesië en Egypte blijven door de recente terroristische dreigingen nu ver achter als vakantiebestemmingen. Alle grote touroperators bevestigen dat een vakantie Spanje in 2016 favoriet is. De capaciteit op de Canarische Eilanden, waar in 2015 al een toename van 40 procent is gemeld, is nauwelijks voldoende om de groeiende stroom van bezoekers op te vangen.

Vakantie Spanje – Capaciteit Canarische Eilanden onder drukDe eerste paar maanden zet de opwaartse trend zich voort – en alles wijst erop dat de Canarische Eilanden de toenemende vraag naar hotels en appartementen dit jaar niet aan kunnen. Door de 15 jaar ingestelde bouwstop voor hotel- en appartementencomplexen op de Canarische Eilanden kan er onvoldoende capaciteit worden gecreëerd en in de praktijk betekent dit dat het aanbod beperkt is en de prijzen dienovereenkomstig zullen stijgen.

Een fenomeen dat inmiddels voor heel Spanje geldt. Hoewel de populaire bestemmingen zoals de Balearen nog steeds hun aantrekkingskracht hebben, vragen veel toeristen tegenwoordig steeds vaker meer van hun vakantie dan zon, strand en sangria. Wat nodig is zijn culturele en sportieve activiteiten, waardoor citytrips en culturele reizen steeds populairder worden. De mogelijkheden van Spanje zijn echter geenszins uitgeput en het land blijft – hoewel niet onbeperkt – nog steeds op verschillende manieren zeer aantrekkelijk.