Wandelen Canarische Eilanden

Wandelen Canarische Eilanden – Nederlanders houden van wandelen en Tenerife is een geweldige bestemming voor wandel- en trektochten!Wandelen Canarische EilandenTenerife is binnen de Canarische Eilanden het eiland met de grootste verscheidenheid in wandelroutes. Het te voet verkennen van Tenerife is een ideale manier om de echte geschiedenis, cultuur en schoonheid van dit gevarieerde eiland te ontdekken. Een wandel- of trektocht op Tenerife kan makkelijk, maar ook veeleisend zijn. U kunt natuurlijk ter plaatse beslissen waar u gaat wandelen, maar aan de hand van onderstaand artikel kunt u nu alvast enkele mooie wandelroutes op uw lijstje zetten.

Wandelen Canarische Eilanden – Tenerife

Wandelen Canarische Eilanden 11. Wandelen Canarische Eilanden – Masca Gorge

Een van de meest memorabele wandelervaringen op Tenerife is de kloof van Masca Gorge. Dit prehistorische landschap zou niet misstaan op een filmset. Bezoekers klauteren langs de drie uur durende wandelroute door prachtige dorpjes en eindigen op het strand. Degenen die niet terug willen wandelen kunnen met de boot terug naar de haven van Los Gigantes.

Wandelen Canarische Eilanden 22. Wandelen Canarische Eilanden – Cruz del Carmen naar Chinamada

Het contrast van de gebruikelijke beelden van Tenerife en deze ongelooflijke wandeling kan niet groter zijn. Al lopend komt u door oude bossen en ravijnen; u kunt zelfs een bezoek brengen aan een klein gehucht waar de lokale bevolking nog steeds in grotwoningen leeft. Deze interessante wandeling is een van de meest populaire op het eiland en u zult merken waarom.

Wandelen Canarische Eilanden 33. Wandelen Canarische Eilanden – Los Organos

Mensen met hoogtevrees zullen graag de naar dennen geurende bossen van de bovenste Orotava vallei en het pad naar de rotsachtige zuilen van Los Organos ontdekken. Vanaf dit uitkijkpunt, waar u zichzelf boven de wolken waant, ziet u een tapijt van groene velden. Deze wandeling is niet voor tere zieltjes en vereist een goed uithoudingsvermogen. Het begint met een steile beklimming, maar de beloningen zijn zeker de moeite waard.

Wandelen Canarische Eilanden 44. Wandelen Canarische Eilanden – Geranium wandeling

Het zijn niet alleen inspannende wandelingen op Tenerife, er zijn ook minder veeleisende wandelingen zoals de Geranium wandeling. Deze mooie route van 10 kilometer over de met palmen omzoomde boulevard, die 12 stranden verbindt, loopt van Los Cristianos via Playa de las Americas en Costa Adeje naar La Caleta. Tijdens de wandeling komt u langs een aantal verleidelijke bars en winkels waar u een kleine pauze kunt nemen.

5. Wandelen Canarische Eilanden – Erjos natuurlijke zwembaden

Deze twee uur durende wandeling in het diepe landelijke Tenerife was ooit de thuisbasis van een steengroeve en trekt nu, door de aanwezigheid van de natuurlijke zwembaden, een breed scala aan wilde dieren, waaronder eenden en libellen. De zwerftocht is de perfecte gelegenheid om te genieten van de flora en fauna van het gebied, met af en toe een glimp van de omliggende ruige bergen.

Wandelen Canarische Eilanden 66. Wandelen Canarische Eilanden – Pico Viejo en El Teide

Voor het beste uitzicht op de naburige eilanden La Gomera, La Palma en El Hierro kunt u de kabelbaan nemen naar de top van de Teide en langs een pad naar Pico Viejo (de oude piek). Als u liever de hele tocht te voet gaat zal het beklimmen van de Teide, de hoogste berg van Spanje, een enorm gevoel van voldoening met de meest spectaculaire vergezichten geven.U heeft een vergunning nodig – die overigens niets kost – voor de tocht naar de top, maar u moet van tevoren boeken.