Winterzonvakantie Canarische Eilanden

Winterzonvakantie-Canarische-EilandenVoor een winterzonvakantie binnen Europa zijn de Canarische Eilanden de ideale bestemming. Vanwege de ligging van de eilanden ten westen van de Noord-Afrikaanse kust ter hoogte van Marokko zijn de winters hier veel milder dan op enige andere plaats binnen Europa, zodat het hier tijdens de winter heerlijk vertoeven is. De Canarische Eilanden bestaan uit 7 eilanden: de vier grotere eilanden Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura, alsmede de drie kleinere eilanden La Palma, La Gomera en El Hierro.

Winterzonvakantie Canarische EilandenDoor het milde klimaat is het op de Canarische Eilanden tijdens de wintermaanden zelfs drukker dan in de zomermaanden buiten het hoogseizoen. Er is wel een verschil in het weer in het noorden en het zuiden van de eilanden. Zo is bijvoorbeeld het noorden van Tenerife veel groener en natter dan het zuiden, en is het er ook vrijwel altijd enkele graden kouder. Tijdens de wintermaanden is er op de Canarische Eilanden wel kans op een bui, maar in het algemeen kunnen we stellen dat het weer grotendeels zeer aangenaam is.

Overdag kunnen de mannen zich luchtig kleden in een bermuda met polo of T-shirt en voor de dames volstaat een dun zomerjurkje. Gedurende de avond kan het afkoelen en is het aan te bevelen een dunne trui of vest mee te nemen, maar kunt u meestentijds in de buitenlucht genieten van een drankje of een heerlijk diner op het terras van een van de talrijk aanwezige bars en restaurants.

Kerstvakantie Canarische Eilanden

winterzonvakantie-timanfayaDe kerstvakantie leent zich natuurlijk uitstekend voor een familievakantie naar de winterzon. Een winterzonvakantie kan zich de laatste jaren verheugen in een steeds grotere populariteit. Door de toegenomen spanningen in voorheen populaire winterzonvakantie bestemmingen als Egypte en Tunesië heeft er de laatste jaren een enorme verschuiving plaatsgevonden naar de Canarische Eilanden als bestemming voor een winterzonvakantie.

Met name op de grotere eilanden is er ook in de wintermaanden een ruim aanbod in accommodaties, variërend van eenvoudige hotels tot luxe 5-sterren (all inclusive) hotels, appartementen en vrijstaande villa’s met privé zwembad. I.v.m. de almaar toenemende belangstelling voor de Canarische Eilanden moet u er rekening mee houden dat het aanbod in last minute aanbiedingen drastisch is teruggelopen. Ons devies is: boek die winterzonvakantie voor het te laat is!

En is het niet apart om tijdens een wandeling in korte broek of zomerjurkje, genietend van de warme avondbries, de kerstversiering in de straten te zien hangen, terwijl je familie en collega’s klagen over het koude en natte weer in Nederland.

Overwinteren Canarische Eilanden

winterzonvakantieNaast de vele mensen die kiezen voor een winterzonvakantie is er een toenemend aantal senioren die ervoor kiezen om te overwinteren op de Canarische Eilanden. Kunt u het zich voorstellen: in Nederland is het koud en guur en u geniet met volle teugen van het heerlijke weer op een van de zonnige eilanden.

Zwemmen in het zwembad van het hotel of appartementencomplex, een wandeling langs het strand of de boulevard en daarna genieten van een drankje op een van de gezellige terrassen. ’s Avonds dineren in de buitenlucht op uw eigen terras of bij een van de restaurants met internationale keuken. En dat dag in, dag uit, week in, week uit! Voor de overwinteraars zijn er vaak aantrekkelijke arrangementen voor een langere periode te boeken.

Klimaat Canarische Eilanden in de wintermaandenHet weer op de Canarische Eilanden is het hele jaar door aangenaam warm. Denk niet dat het in de wintermaanden anders is, het wordt namelijk nooit echt koud. Soms kan het in de winter ’s avonds een beetje afkoelen. Je zult echter niet meer dan een trui, vest, of misschien een dunne jas nodig hebben om tot laat in de avond op een terras te genieten van een goed glas wijn. En die jas of trui is alleen nodig om de koudste avonden te weerstaan. Zelfs in de winter heb je tijdens een vakantie op de andere Canarische Eilanden genoeg aan een shirt en korte broek, ook in de avonduren.

Het klimaat op de eilanden kent kleine verschillen. Zoals reeds aangegeven is het in het noorden veelal wat koeler dan in het zuiden. Door de ligging dichtbij de kust van Noord-Afrika is het op Lanzarote en Fuerteventura in vergelijking met Tenerife en Gran Canaria vaak enkele graden warmer en is de kans op neerslag minder.

In onderstaand overzicht geven we de gemiddelde waarden van de weersomstandigheden op Tenerife. Voor meer specifieke informatie verwijzen wij u naar de afzonderlijke eilanden.

Winter Dec.Jan.Feb.
Max Temp212021
Min Temp151514
Zonuren667
Regendagen9108
Zee Temp201919

Winterzonvakantie Canarische Eilanden – Klimaat december

December is op de Canarische Eilanden een van de koelste maanden van het jaar, maar nog steeds warmer dan elders in Europa. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 16°C, met maxima van 19°C en minima van 13°C. Met gemiddeld 75 mm voor de hele maand is december de natste maand van het jaar. De zon schijnt 7 uur per dag en de temperatuur van het zeewater is 21°C.

Winterzonvakantie Canarische Eilanden – Klimaat januari

In januari is de gemiddelde temperatuur 15°C en daarmee een van de koudste maanden van het jaar. De temperatuur kan oplopen tot 18°C en afkoelen tot 12°C. Gemiddeld schijnt de zon 8 uur per dag en de temperatuur van het zeewater ligt rond 20°C. Met 13 regenachtige dagen behoort januari tot de natste maanden van het jaar.

Winterzonvakantie Canarische Eilanden – Klimaat februari

In de maand februari begint het op de Canarische Eilanden langzaam warmer te worden. De gemiddelde temperatuur ligt rond 16°C, overdag kan de temperatuur oplopen tot 19°C en ’s nachts afkoelen tot 12°C. Het aantal uren zon per dag loopt op tot 9 en de neerslag neemt iets af tot 11 dagen per maand. De temperatuur van het zeewater ligt rond 19°C.